Dramatično upozorenje dr Stevanovića

"Mesta u bolnicama imamo za naredna 24 sata, možda malo više, a nakon toga moramo otvarati nove kapacitete", kaže dr Stevanović.

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2021.

10:46

Dramatično upozorenje dr Stevanovića
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović je rekao, nakon sastanka s ministrom zdravlja i direktorima drugih kovid-bolnica koji je održan danas, da je situacija u Srbiji alarmantna i da mesta za pacijente obolele od kovida gotovo više da nema.

"Priliv bolesnika se ne smanjuje, imamo mesta za 24 sata ili nešto više, a nakon toga će morati da se otvaraju novi kapaciteti", rekao je on obraćajući se novinarima.

On je rekao da je veliki broj bolesnika obolelih od kovida, koji su sve mlađi i mlađi i koji imaju teške kliničke slike i koji neretko u bolnice stižu nakon sedam dana kućnog lečenja.

"Jedine dve mere za koje znamo da daju rezultate su distanca i maske i vakcinacija. I to nam je problem, jer se one ne primenjuju dovoljno. Još jedan od zahteva je da vakcina postane obavezna za zdravstvene radnike - time bismo zaštitili zdravstvene radnike i one koji se leče, a i dali bismo zamah vakcinaciji u Srbiji", kazao je Stevanović.

On je dodao i da će Selters banja preći u kovid-sistem do kraja nedelje, a da se i drugi centri pripremaju kako bi se obezbedili dodatni kapaciteti.

"Selters se priprema da uđe u kovid-sistem najbrže moguće. To će biti najkasnije u petak za Beograd", kazao je on i dodao "svaki od regionalnih centara se sprema da obezbedi dodatne kapacitete".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: