Topčiderska reka: Ekološki incident

Kanalizacioni otpad se pre tri dana izlio u Topčidersku reku.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2005.

11:24

Default images

Još jedan ekološki incident se desio pre tri dana u Beogradu, kada se kanalizacioni otpad izlio iz sistema u Topčidersku reku. Razlog je zapušena kanalizacija, što se redovno dešava kada krupan otpad uđe u cevi.

Žitelji u okolini Topčiderske reke, jednog je od najzagađenijih tokova u Beogradu, pre tri dana su osetili jak smrad. Smrdelo je iz kanalizacije koja se izlila u potok, a građani svaljuju krivicu na beogradsku Kanalizaciju. Odgovorni kažu da je reč o manjem ekološkom incidentu, ali se taj incident ponavlja kad god je sistem zapušen ili kada dođe do izlivanja podzemnih voda. Oni tvrde da se kanalizacija redovno obnavlja i čisti, ali da su oni nemoćni da zaustave zagušenja kanalizacije za koje su krivi građani.

"Naša molba je da građani vode računa jer kanalizacija ne može da podnese automobilske gume, čitave točkove, čak i delove pokućstva. Da ne govorim o ćebadima i velikim kesama. Sve to razara vitalna postrojenja", kaže za B92 Branislav Božović, gradski sekretar za zaštitu životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: