"Novi izbori ne dolaze u obzir, osim ako me ubijete"

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da novih predsedničkih izbora neće biti, sem ako on ne bude ubijen.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 17.08.2020.

10:36

Getty Images/Andrea Verdelli / Stringer

"Pričate o nefer izborima i tražite fer izbore. E pa ja imam pitanje za vas. Imali smo izbore i ukoliko me ne ubijete neće biti drugih", rekao je Lukašenko prilikom obilaska fabrike za proizvodnju traktorskih guma, prenosi Tass.

Situacija u Belorusiji se ne smiruje od kako je Lukašenko objavio da je pobednik nedavno održanih predsedničkih izbora. Sinoć su u Minsku održani najmasovniji protesti Lukašenkovih protivnika, ali i kontra-miting.

Dok je iza Lukašenka stala Rusija, ostatak evropskih zemalja jasno stavlja do znanja pda bi se ti izbori trebalo ponoviti, što zahteva i beloruska opozicija.

"Nećete doživeti da vidite dan kad radim bilo šta pod pritiskom. Neće biti ponovnih izbora, jer u tom slučaju, neće biti fabrika, plantaža. Sve će biti uništeno za pola godine", izjavio je Lukašenko, prenosi Tass.

On je danas posetio Fabriku traktorskih točkova i tom prilikom rekao da ima informaciju da sve fabrike u zemlji normalno rade.

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se ispred kapija fabrike tokom njegove posete držeći transparente u kojima traže njegovu ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: