Makron dočekao Vučića u Jelisejskoj palati, završena radna večera FOTO/VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 09.07.2020.

19:57

Makron dočekao Vučića u Jelisejskoj palati, završena radna večera FOTO/VIDEO
Printskrin: Instagram/buducnostsrbijeav

Makron je dočekao Vučića u Jelisejskoj palati uz Republičku gardu.

Podsećamo, Vučić je najavio razgovor sa Makronom kao veoma važan.

Govoriće se o više najaktuelnijih tema, od bilateralnih odnosa, EU puta Srbije, do pogleda na sveukupno uređenje Evrope i sveta.

Na objavljenim fotografijama na Vučićevom Instagram nalogu vidi se da su srpski i francuski kolega u dobrom raspoloženju tokom srdačnog dočeka.
U centru pažnje razgovora dvojice lidera iza zatvorenih vrata je dijalog Beograda i Prištine, a, kako je najavljeno, razgovaraće i o evropskom putu Srbije, bilateralnim odnosima dveju zemalja, pandemiji koronavirusa.

Posle sastanka dveju delegacija, usledila je radna večera, koju je Makron organizovao u čast predsednika Vučića.

Reč je o vrlo važnom susretu na kome će prdsednik Vučić sigurno tražiti podršku i razumevanje za srpske interese od predsednika Makrona, koji je više puta izjavio da Srbija i njen predsednik u njemu imaju iskrenog prijatelja.

Predsednik Vučić će sutra učestvovati na video-samitu posvećenom kosovskom pitanju koji je Makron organizovao zajedno sa nemackom kancelarkom Angelom Merkel.

Na samitu će učestvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajcvak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Za nedelju 12. jula planiran je sastanak u Briselu predsednika Vućića sa Hotijem, a uz prisustvo Borela i Lajčaka.

Radna večera

Nešto posle 21 sata, na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavljeno je da je u toku adna večera predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona.
Večara je nešto pre 23 časa završena, a Vučić je na Instagramu objavoo da završavaju divno veče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: