IHT: SAD UPOZORILE DJUKANOVICA DA NE IDE NA NEZAVISNOST

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2000.

13:49

Default images
Sjedinjene Americke Drzave izricito su upozorile crnogorskog predsednika Mila Djukanovica da ublazi svoj zahtev za nezavisnost Crne Gore ili ce se, u suprotnom, suociti sa ukidanjem americke pomoci, pise u sredu "Internesnel herald tribjun". "Tokom posete Podgorici, proslog meseca, visoki americki izaslanik za Balkan Dzejms O'Brajen jasno je stavio do znanja Djukanovicu da nastavak isporuke americke pomoci - koja bi ove godine trebalo da dostigne 89 miliona dolara - zavisi od Djukanoviceve spremnosti da izbegne 'jednostrane' korake ka raskidu sa Srbijom", rekao je tom listu visoki americki zvanicnik koji je zatrazio anonimnost. Kako prenosi Beta, "Herald tribjun" navodi da "americki zvanicnici strahuju da bi takvi koraci mogli ugroziti Milosevicevog naslednika u Beogradu, Vojislava Kostunicu, koga smatraju do sada najvecom nadom za obnavljanje stabilnosti na Balkanu i pospesivanje njegove integracije u Evropu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: