Oglasio se Duhaček: Kakve veze imaju terorizam i organizovani kriminal

Gordan Duhaček, novinar koji je juče uhapšen, oglasio se i dao svoju verziju događaja o kojima mediji pišu kako u Hrvatskoj, tako i u regionu, prenosi Index.hr.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

20:07

Oglasio se Duhaček: Kakve veze imaju terorizam i organizovani kriminal
Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

On se pita kakve veze imaju prekršajne sumnje i terorizam, jer je upravo u Odsek za terorizam i pozvan na razgovor.

"Na primer, bilo bi zanimljivo saznati šta MUP ima da kaže o činjenici da sam zbog prekršajnih sumnji pozvan na razgovor u Odsek terorizma, zbog čega su po mene na aerodrom poslati policajci iz Odseka za organizovani kriminal. Podsećam, terete me se za kršenje Prekršajnog zakona; kakve to veze ima sa terorizmom i organizovanim kriminalom?”, pita se on.

On u svojoj izjavi dalje navodi da mu niko od policajaca sa kojima je komunicirao nije jasno rekao da je uhapšen.

"Meni u tom trenutku pa ni par sati kasnije niko od policajaca s kojima sam komunicirao nije jasno rekao da sam uhapšen”, navodi i pita se zašto mu nije dozvoljeno da pozove advokata, već su mu rekli da je to moguće tek kad dođe na sud.

“Šta ministar Božinović ima da kaže o činjenici da je 'istraga' protiv mene na Trešnjevci izgledala tako da mi je policajac, koji se nikad nije predstavio, kroz rešetke ćelije u koju sam bio zatvoren postavio par pitanja, ponajviše o adresi u BiH (koju sam odavno rekao policiji) i sastavio optužni predlog i tek onda mene pitao za obranu”, navodi on u svom saopštenju.

“Pitanja u vezi postupanja policije ima još, ali ako odgovori budu kao ovo što se javnosti nudi juče i danas, onda to znači da možemo očekivati samo još laži, izvrtanja, muljaža i logičkih akrobacija”, zaključuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: