Utorak, 13.08.2019.

08:25

UN: Istražujemo 35 slučajeva sajber napada S. Koreje

Eksperti UN su saopštili da istražuju 35 slučajeva u 17 zemalja vezanih za sajber napade kojima je S. Koreja nelegalno pribavljala sredstva za nuklearni program

Izvor: Tanjug

UN: Istražujemo 35 slučajeva sajber napada S. Koreje
Ilustracija: Depositephotos/Syda_Productions

Kako se navodi u izveštaju UN u koji je uvid imala agencija Asošijejted pres, eksperti UN su pozvali i na uvođenje kazni za brodove koji su kršili sankcije protiv Pjongjanga, snabdevajući Severnu Koreju naftom i benzinom.

Kako se navodi u izveštaju, najveći broj sajber napada bio je uperen protiv susedne Južne Koreje - 10, nakon čega sledi Indija sa tri i Bangladeš i Čile sa po dva napada.

Ostale zemlje koje je Severna Koreja napala po jedan put kako bi se ilegalno domogla sredstava su Kostarika, Gambija, Gvatemala, Kuvajt, Liberija, Malezija, Malta, Nigerija, Poljska, Slovenija, Južnoafrička Republika, Tunis i Vijetnam, navodi se u izveštaju UN.

Severna Koreja je zaradila oko dve milijarde američkih dolara za svoje programe razvoja "oružja za masovno uništenje, kradući od finansijskih institucija i razmenjujući kriptovalute rasprostanjenim i sve naprednijim sajber napadima", navodi se u poverljivom izveštaju UN u koji je Rojters nedavno imao uvid, a koji citira i AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: