Utorak, 06.08.2019.

19:52

Nemačka opominje Pjongjang: Okončajte provokacije

Nemačka je osudila najnoviju severnokorejsku probu balističkih raketa kratkog dometa kao kršenje rezolucija Ujedinjenih nacija.

Izvor: Beta

Nemačka opominje Pjongjang: Okončajte provokacije
Ilustracija: GettyImages/Miguel Villangran

Nemci su pozvali Pjongjang da nastavi pregovore o razoružanju.

Pošto je Severna Koreja ispalila u more još dve, pretpostavlja se, balističke rakete kratkog dometa, kao četvrtu raketnu probu prethodnih nedelja, Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke pozvalo Pjongjang "da okonča takve provokacije,da poštuje rezolucije Saveta bezbednosti UN i da se vrati za pregovarački sto".

"Očekujemo da Severna Koreja preduzme konkretne i verodostojne korake ka potpunom, proverljivom i nepovratnom okončanju svog programa balističkih raketa i programa za razvoj oružja za masovno uništenje", navelo je nemačko ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: