Vojska marširala 20 kilometara oko Niša

Treći bataljon Vojne policije izveo je kondicioni marš od 20 kilometara u rejonu Niša, a u njemu je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 27.02.2019.

23:05

Vojska marširala 20 kilometara oko Niša
Foto: Ministarstvo odbrane

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da su vojnici hodali pet kilometara na čas i kroz urbanu i nenaseljenu sredinu.

Vulin je posle marša ocenio da su vojnici pokazali visoku spremnost.

"Dokle god je Vojska Srbije spremna, opremljena i motivisana mir je tu. Jaka vojska je najbolji garant mira. Prepoznajući to, država čini sve kako bi poboljšala materijalni položaj pripadnika Vojske Srbije i učinila je modernijom i opremljenijom po pitanju naoružanja i vojne opreme", rekao je ministar Vulin koji je ocenio današnji marš vrlo dobrom ocenom i zahvalio pripadnicima Trećeg bataljona Vojne policije na radu, strpljenju i upornosti.

Prema rečima komandanta Trećeg bataljona Vojne policije majora Stevana Vučića, današnji kondicioni marš je planska aktivnost koja se periodično realizuje.

"Cilj ove aktivnosti je podizanje fizičke kondicije pripadnika bataljona i priprema za realizaciju namenskih zadataka. Marš je realizovan na nepoznatom terenu uz taktičku pretpostavku i to delom na asfaltu, a delom kolskim putem. Danas je sa nama marševao i ministar odbrane Aleksandar Vulin svih 20 kilometara, što nam je predstavljalo posebnu čast i zadovoljstvo, jer je imao priliku da vidi kako vojni policajci izvršavaju zadatke na terenu u realnim uslovima", rekao je major Vučić i istakao da je zadovoljan realizacijom marša, zalaganjem svih pripadnika i postignutim rezultatima.

On je naglasio da će se s realizacijom ovakvih aktivnosti nastaviti i u budućnosti kako bi bataljon bio pripremljen i sposoban za izvršavanje svih namenskih zadataka koji se pred njega postavljaju.

Nakon dolaska na završnu tačku marša, pripadnici Vojne policije su se borbenim oklopnim vozilima vratili u matičnu kasarnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: