"Nije kriva Mogerini, krivi smo mi i Priština" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio tvrdnje Ramuša Haradinaja da je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini kriva za aktuelnu situaciji u dijalogu.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

08:38

Foto: Tanjug/AP

Vučić je, upitan da prokomentariše izjavu Haradinaja da je Mogerini kriva za propast dijaloga, odgovorio da se ne slaže s tim i dodao da za to mogu da budu krivi samo Beograd i Priština.

"Ne mislim da je Mogerini neko ko je na bilo koji način naklonjen Beogradu ili Srbiji. Naprotiv. Ali svakako da nije ona kriva. Za to možemo da budemo krivi mi i Priština. Neka razmisle dobro u Prištini ko je kriv, ko je taj koji je želeo dogovore, a ko je taj koji dogovore nije želeo", poručio je predsednik Srbije.

Vučić je u izjavi novinarima izrazio nadu da će doći do većeg razumevanja u budućnosti i da će Priština shvatiti da nasilničkim i protivpravnim merama ne možete ništa da postigne.

"EU je tu bila samo da ponudi svoje dobre usluge. Da li smo ponekad bili mi pod pritiskom svega - pa jesmo, ali tome možete uvek da se oduprete. Na kraju sve zavisi od Beograda i Prištine. Mi nemamo tako lični odnos prema Mogerini, njenom timu i radu. Hvala što su trošili vreme i pridavali značajn našim razgovorima", kazao je on.

Vučić je podsetio da je veoma važna vest bila što po prvi put Ujedinjeni Arapski Emirati u Interpolu nisu podržale članstvo Kosova. "To je bila strašno važna vest. Ne znate kako je to bila strašno važna vest u čitavom regionu, arapskom svetu. Da ne govorim koliko zemalja se vezuje za njih, a oni su bili jedni od najsnažnijih podržavalaca, zbog dobrih veza i pomagača koje je svojevremeno imala Atifete Jahjaga. Mi smo se godinama ovde borili i u važnoj bici uspeli da se izborimo", naglasio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: