Čavić: Ešdaunova odluka nečuvena

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2004.

19:52

Default images

Predsednik Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je da je današnja odluka Ešdauna "drakonska, neviđena i nečuvena u savremenom demokratskom svetu".

"Ova odluka je slom demokratije i ulogu međunarodne zajednice u BiH iz statusa privremenog partnera pretvara u status apsolutnog vladara", rekao je Čavić novinarima u Banjaluci. On je ocenio da te sankcije "predstavljaju direktno kršenje građanskih i ljudskih prava zagarantovanih međunarodnim konvencijama koje je BiH ratifikovala kao članica Saveta Evrope".

"Logično je da najviše pogođene stranke, a pre svega SDS, postavi sebi pitanje - ima li smisla i dalje biti krivac i pored sveg činjenja za dobro svih. Ali postavlja se i pitanje - jesu li ovi potezi realizacija želja dela bošnjačkih stranaka i lidera, posebno i naglašeno lidera Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića", kazao je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: