Ambasadore plaća Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2004.

11:06

Default images

Predsednik SCG i premijer Srbije dogovorili su se da Srbija i dalje plaća sve troškove diplomatske mreže SCG.

U izjavi podgoričkim "Vijestima", zamenik ministra spoljnih poslova SCG Predrag Bošković rekao je da je ovakav dogovor postignut jer u budžetu Srbije, kako je naveo, postoje sredstva za diplomatske predstavnike bez obzira iz koje su države članice.

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da mu nije jasan dogovor Koštunice i Marovića budući da je finansiranje državne zajednice propisano Ustavnom poveljom. U izjavi za B92 Dinkić je rekao da je finansiranje diplomatskih predstavništava u svetu obaveza Srbije i da neće biti nikakvih promena. „Čini mi se da je u javnosti napravljena potpuna konfuzija u javnosti političkim izjavama nekih crnogorskih političkih zvaničnika kako navodno srpsko Ministarstvo finansija ograničava uplatu za diplomatsko-konzularna predstavništva gde su crnogorski predstavnici, a finansira samo one gde su predstavnici iz Srbije. To jednostavno nije tačno jer mi ne vršimo raspodelu po predstavništvima već uplaćujemo na zbirni račun, a onda se vrši raspodela. Problem je nastao kod Vojske SCG jer Crna Gora treba da obezbedi u svom budžetu još 25  miliona evra da bi adekvatno učestvovala u ukupnim troškovima državne zajednice i da bi isplaćivala penzije vojnim osuguranicima, kao i plate zaposlenima u vojsci na svojoj teritoriji“, rekao je Dinkić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: