Četvrtak, 28.12.2017.

11:00

Plenković: Srbiji protestna nota zbog napada u Sonti

Hrvatski premijer na današnjoj sednici Vlade izjavio da je Hrvatska poslala Srbiji protestnu notu zbog napada na tri Hrvata u vojvođanskom mestu Sonta.

Izvor: Tanjug, tportal.hr

Plenković: Srbiji protestna nota zbog napada u Sonti
Tanjug-Hina

"Pozivam Srbiju da zaštiti svoje građane hrvatske nacionalnosti", rekao je premijer Hrvatske.

O incidentu koji se dogodio tokom vikenda javnost je, posredstvom hrvatskih medija, obavestio predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov.

HINA je juče izvestila da je povodom nedavnog incidenta u Sonti otpravnik poslova u hrvatskoj ambasadi u Beogradu preneo Ministarstvu spoljnih poslova Srbije zabrinutost zbog "etnički motivisanog uznemiravanja i fizičkog napada" i zatražio detaljne informacije od srpske strane.

Policijska uprava Sombor je, u međuvremenu, saopštila da incident nije nacionalno motivisan, a da su izazivači tuče uhapšeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: