"Unutrašnja kontrola i spoljašnji nadzor policije"

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2003.

12:16

Default images

U Skupštini Srbije i Crne Gore u ponedeljak je počeo skup "Načela i sprovođenje unutrašnje kontrole i spoljašnjeg nadzora nad policijom" u organizaciji Misije OEBS u SCG. "Jačanje odgovornosti policije od suštinskog je značaja za izgradnju poverenja janvosti u tu instituciju", rekao je šef Misije OEBS u SCG Mauricio Masari otvarajući skup. On je istakao da policija mora biti odgovorna i otvorena i da mora da sprovodi svoje dužnosti uz saglasnost i poverenje zajednice da bi demokratija bila slobodna od prisile.

Generalni inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Srbislav Ranđelović podsetio je da je u junu ove godine ustanovljen generalni inspektor MUP i dodao da je policija podnela veći broj izveštaja Odboru Skupštine Srbije za bezbednost.

Generalni inspektor MUP Crne Gore Milovan Milićević rekao je da bi crnogorski parlament trebalo da usvoji zakon o unutrašnjim poslovima koji će regulisati unutrašnju i spoljnu kontrolu policije.

Na dvodnevnom skupu učestvuju predstavnici policija Velike Britanije, Holandije i Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: