"Nema propusta u radu": Ko je odgovoran za smrt male Sare?

Spoljašnja inspekcija Doma zdravlja u Svilajncu je zaključila da nema propusta u radu Dečijeg dispanzera i Hitne pomoći u lečenju devojčice Sare Trifunović.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

10:51

Thinkstock

To prenose "Večernje novosti" uz podsećanje da je dvoipogodišnje dete 9. januara prevezeno u Jagodinu u bolnicu, gde je preminulo.

Inspektor je predložio i stručni nadzor koji će biti obavljen tokom nedelje.

“Još nije tačno utvrđen uzrok smrti, pa će tek posle obdukcijskog nalaza biti poznato zbog čega je dete preminulo“, kaže Vera Branisavljević, direktor Doma zdravlja.

Saru su roditelji doveli 28. decembra zbog visoke temperature. Prepisan joj je lek, u međuvremenu je počela da kašlje, pa je 9. januara ponovo dovedena u Hitnu službu i odmah prebačena u Jagodinu.

Sarin otac Miloš smatra da je doktorka prepisala blagi lek i inhalaciju, što nije bilo dovoljno za ozdravljenje njegove ćerke.

“Nisam ni za to da doktorka bude u zatvoru, već samo da je pomere s tog radnog mesta da ne bi unesrećila još neku porodicu“, izjavio je Miloš za "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: