Šef MI6: Dok Rusija pustoši Siriju, ID kuje planove

Militanti ID u Siriji planiraju napade protiv Velike Britanije i njenih saveznica dok Rusija pokušava uništiti protivnike sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Izvor: B92, Dnevnik.hr

Četvrtak, 08.12.2016.

23:05

Šef MI6: Dok Rusija pustoši Siriju, ID kuje planove
Foto: Gettyimages

Rusija pritom pravi pustinju od zemlje, rekao je čelnik britanske obaveštajne službe MI6 Aleks Janger.

U svom prvom većem javnom govoru otkako je stupio na dužnost 2014, Janger je izjavio da je Ujedinjeno Kraljevstvo suočeno s terorističkom pretnjom bez presedana te da je od juna 2013. sprečeno 12 napada.

"Dok ovo govorim visoko organizovane struktire ID za planiranje spoljnih napada,uprkos tome što su suočene s vojnom pretnjom, smišljaju načine kako da zadaju udarce Velikoj Britaniji i našim saveznicima, a da pritom nikada ne moraju napustiti Siriju", rekao je Janger u sedištu MI6 u Londonu.

Po njegovim rečima, Rusija i Asad sprečavaju pobedu nad UD i okončanje građanskog rata, jer sve Asadove protivnike smatraju teroristima.

"Rusija i sirijski režim pokušavaju napraviti pustinju i to nazvati mirom. Ova ljudska tragedija slama srca", kazao je on.

"Ne možemo biti sigurni od pretnji koje dolaze s tog područja sve dok se ne okonča građanski rat", istakao je Janger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: