Ero: Bitka za Mosul će biti dobijena

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero izjavio je da će bitka za oslobođenje iračkog grada Mosula od ekstremista Islamske države biti dobijena.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

21:15

Ero: Bitka za Mosul će biti dobijena
Foto: GettyImages

Ero je u Nikoziji rekao da će se međunarodna koalicija pod vođstvom SAD, koja podržava iračku vojsku u Mosulu, posle okrenuti ka Raki, sirijskom gradu koji je Islamska država proglasila svojom prestonicom.

Francuski ministar je rekao da koalicione snage u koordinacija s Ujedinjenim nacijama moraju zaštiti civilno stanovništvo u Mosulu.

Ero je rekao da koalicione snage treba da se bore protiv Islamske države u Raki odakle džihadisti planiraju terorističke napade na mete na Bliskom istoku i u Evropi.

"To je teška borba, ali ćemo pobediti", rekao je Ero.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: