Lavrov i Keri razgovarali o Alepu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je telefonom svog američkog kolegu Džona Kerija da sa njim razgovara o situaciji u Siriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

21:26

Lavrov i Keri razgovarali o Alepu
Foto: GettyImages

Tokom razgovora, obavljenog na inicijativu SAD, Lavrov je ponovo naglasio da SAD treba da ispune svoje obećanje i razdvoje takozvanu umerenu opoziciju od, kako on zove, terorističkih grupa, prenela je ruska novinska agencija TASS.

Lavrov je ukazao Keriju da su ilegalne naoružane grupe koje drže pod kontrolom istočni deo Alepa, odgovorile na humanitarni prekid vatre sirijske vlade pucanjem na civile koji su pokušali da napuste grad i novim napadima, navelo je ministarstvo.

Prema ruskom ministarstvu Lavrov i Keri su se složili da bi trebalo stručnjaci da budu uključeni u traganju za normalizacijom sitaucije u Alepu.

Dva zvaničnika su razgovarala dok se u Alepu nastavljaju borbe. Sukobi u tom gradu nastavili su se ovog vikenda posle isteka trodnevnog primirja koji su proglasile sirijske snage i Rusija koja ih podržava vazdušnim udarima.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadi Gatilov rekao je odvojeno danas da je Moskva razočarana radom UN agencija tokom trodnevnog prekida vatre u Alepu.

"Nažalost tokom tri dana proglašenog primirja humanitarne agencije UN nisu uspele da iskoriste ovu priliku i pomognu onima kojima je bilo potrebno da budu sklonjeni iz istočnog Alepa", rekao je Gatilov, prenosi ruska agencija Interfaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: