Vučić: Ne mogu da kažem kada će Vlada biti formirana

Mandatar Aleksandar Vučić nije mogao da precizira kada će nova Vlada biti formirana i dodao da će novinari biti obavešteni tri dana pre formiranja kabinet.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

15:12

Vučić: Ne mogu da kažem kada će Vlada biti formirana
Tanjug

Vučić nije želeo da komentariše ni navode medija da će u budućoj vladi biti i Liberalno-demokratska partija.

Na pitanje kada će vlada biti formirana, on je odgovorio da će to uraditi kada bude mogao, dok je upitan o eventualnom učešću LDP-a rekao da "nema šta na to da kaže".

"Kada će vlada biti formirana, saznaćete tri dana pre formiranja, jer ću tada uputiti predlog u Skupštinu", rekao je Vučić nakon sastanka sa članovima Američke privredne komore u Srbiji.

On je najavio je da će uz očuvanje političke i ekonomske stabilnosti, u fokusu rada buduće vlade biti i reforme obrazovanja i zdravstva.

Vučić je u razgovoru sa članovima Američke privredne komore u Srbiji najavio "znatno pojačanje borbe protiv sive ekonomije", kao i nastavak poreske reforme.

Vučić je najavio i brzo donošenje zakona o lokalnim samupravama, kako bi se sprečilo da lokalne vlasti donose parafiskalne namete na koje strani investitori imaju niz primedbi.

On je rekao da je sa članovima komore razgovarao i o regulisanju oblasti zaštite životne sredine, zdravstvu i poreskoj reformi.

"Nikom nećemo dozvoliti da ugrozi političu i ekonomsku stabilnost. Radićemo posvećeno, kako bi u zemlji bio nastavljen privredni rast", naglasio je Vučić.

On je naveo i da će ako sve bude po planu, Srbija dogodine imati rast BDP-a veći do četiri odsto, što će je svrstati među najuspešnije države u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: