Koštunica: Nisam pričao sa Jovanovićem o Šljivančaninu

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2003.

23:22

Default images

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica negirao je u ponedeljak uveče da ga je, u vreme kada je bio predsednik SRJ, tadašnji šef poslaničke grupe DOS-a u Skupštini Srbije Čedomir Jovanović upozorio da je haški optuženik Veselin Šljivančanin pod zaštitom Vojske Jugoslavije. Koštunica je, odgovarajući na optužbe koje mu je Jovanović nedavno uputio na zajedičkoj sednici odbora za bezbednost i pravosuđe republičkog parlamenta, rekao da mu nikada nije pokazana fotografija koja navodno dokazuje da je Šljivančanin imao pristup objektima Vojske Jugoslavije i da je bio u pratnji uniformisanih lica.

"Ja sam dokazao da sam za saradnju sa Haškim sudom time što sam se zalagao za donošenje zakona o saradnji sa tim sudom, i on ne bi bio usvojen bez podrške DSS-a", istakao je Koštunica, gostujući na Radio-televiziji Srbije. Prema njegovim rečima, nakon petooktobarskih promena, američka administracija, pa i sam Haški sud, signalizirali su da bi dozvolili organizovanje suđenja optuženima za ratne zločine u SRJ, ali ta prilika nije iskorišćena zbog odugovlačenja u stvaranju zakonskih preduslova za tako nešto. Osvrćući se na medijsku situaciju u Srbiji, Koštunica je ocenio da postoje mediji "koji su sa one strane profesionalnog", odnosno glasila "koja su se direktno stavila u službu vlade". "Ne postoje nijedne novine, ni u vreme kada sam bio predsednik države, ni sada, u kojima sam bio favorizovan", rekao je Koštunica, i dodao da mu čak ni državna televizija, dok je bio predsednik SRJ, nije poklanjala onoliko prostora koliko funkcija predsednika zaslužuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: