Lavrov: Dok su ruski vojni avioni u Siriji...

Nije verovatno da će bilo koja strana vojska moći da izvede kopnenu operaciju u Siriji sve dok su tamo ruski vojni avioni.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

10:45

Lavrov: Dok su ruski vojni avioni u Siriji...
Tanjug

To je rekao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući navode turskih zvaničnika da su spremni da pošalju vojsku u Siriju ako bude potrebno.

“Ne mislim da bi iko doneo odluku da igra opasne igre i da dođe u situaciju da izvede provokacije. Neophodno je edukovati one koji se zalažu za vojnu intervenciju, to bi bila direktna agresija“, naveo je Lavrov.

Ruski zvaničnik je na taj način upozorio Tursku i Saudijsku Arabiju da odbace ideju o angažovanju kopnene vojske u Siriji.

U sredu je turski premijer Ahmet Davutoglu rekao da je Ankara spremna da pošalje vojsku u Siriju ako to bude potrebno kako bi obezbedila sebi sigurnost.

Lavrov je pored odgovora Turskoj istakao i da je tokom pregovora o uspostavljanju primirja u Siriji izvršen veliki pritisak na SAD, čiji predstavnici su želeli da nacrtaju granicu svoje zone mira, uključujući i pozicije koje je okupirala al Nusra front.

“Neko želi da iskoristi Amerikance i njihov uticaj, ne verujem da je cilj Vašingtona da štiti organizaciju al Nusra front“, zaključio je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: