"Daćemo im džakove, moći će da gledaju koliko god žele"

Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević rekao da će opozicionim strankama koje tvrde da je bilo nepravilnosti omogućiti uvid u izborni materijal.

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 25.04.2016.

11:19

Foto: Tanjug

"Odredićemo jednu prostoriju u kojoj će moći da gledaju izborni materijal. Daćemo im džakove, spiskove, zapisnike sa izbornih mesta. Biće tu i neko dežuran iz RIK-a ko će proveravati da se nešto ne uništi", rekao je Đurđević na konferenciji za novinare.

On je dodao da će to biti izvedeno čim RIK dobije zahteve.

"Moći će da gledaju koliko god žele", rekao je Đurđević i dodao da rok za ulaganje prigovora ističe večeras u 20 časova.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je Republičkoj izbornoj komisiji jutros poslat zahtev opozicije za uvid u sav izborni materijal.

On je na konferenciji za medije RIK rekao da je zahtev upućen jutros u 07.20, precizirajući da opozicija traži uvid u sve zapisnike, listiće i ostali izborni materijal.

Obradović je kao sporno naveo način brojanja glasova sa Kosova i činjenicu da ispravljene zapisnike sa biračkih mesta potpisuje predstavnik RIK, a ne članovi biračkog odbora koji su sastavili zapisnik.

Odgovarajući na primedbe lidera Dveri, predsednik RIK Dejan Đurđević je objasnio da se prebrojavanje glasova sa Kosova obavlja u Vranju i Raškoj gde OEBS dovozi zapečaćene vreće sa glasačkim listićima i dodao da su prostorije u kojima se glasovi broje neuslovne jer u njima ne mogu da budu svi članovi biračkog odbora niti više od dve glasačke kutije. Lideri opozicionih stranaka, posle sastanka u sedištu Demokratske stranke zbog sumnji u izbornu krađu posetili su noćas Republičku izbornu komisiju. Lideri lista DS, SDS-LDP-LSV, DSS-Dveri i Dosta je bilo poručili su da se njihovi rezultati ne poklapaju sa podacima SNS i da će pregledati sav izborni materijal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: