Goreo luksuzni hotel u Dubaiju, ima povređenih

Veliki požar zahvatio je luksuzni hotel u Dubaiju, u blizini centralnog mesta proslave Nove godine, gde se okupilo više stotina hiljada ljudi. Ima povređenih.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 31.12.2015.

18:59

Default images
Foto: Youtube screenshot

U požaru je povređeno više ljudi, 14 osoba je zadobilo lakše povrede, a jedna osoba je doživela srčani udar. Svi povređeni su zbrinuti.

Na fotografijama objavljenim na Tviteru vidi se veliki požar na hotelu „Adres“ u centru Dubaija koji inače ima pet zvezdica i visok je 302 metra.

Zvaničnici Dubaija saopštili su da za sada nema informacija da ima žrtava ili povređenih u požaru, kao i da pod kontrolom vatrogasaca oko 90 odsto vatrene stihije, koja je zahvatila hotel "Adres" nedaleko od najvišeg nebodera na svetu Burdž Kalife, javila je televizija Al Arabija. Ta televizija sa sedištem u Dubaiju prenela je da je požar izbio na 20. spratu hotela "Adres dauntaun", visokom oko 300 metra, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su mogle da se vide ličile na one iz filma "Pakleni toranj".

Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi sa 63 sprata, dok su plameni jezici bili su dugačka između 50 i 80 metara, navodi Al Arabija. Nad zgradom se nadvio i veliki oblak dima. Dubai je planira da Novu godinu dočeka uz tri odvojena vatrometa, a cela predstava trebalo je da počne u Burdž Kalifi, na kojoj je specijalno za novu godinu upaljeno 400.000 LED lampi.

Za novogodišnju noć je planirano da u Dubaiju bude iskorišćeno oko 1,6 tona vatrometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: