Migranti stigli u Preševo, policija pomaže

Velika grupa migranata, koja se sukobila sa makedonskom policijom i problila kordon, stigla je u Preševo, gde je smeštena u prihvatni centar.

Izvor: B92

Subota, 22.08.2015.

09:42

Default images
foto: Beta/AP

Pripadnici srpske policije pružili su migrantima neophodnu pomoć u vidu hrane i vode.

Najmanje 10 izbeglica povređeno je kada je hiljadu njih pokušalo da probije blokadu makedonske policije na grčko-makedonskoj granici.

U tom naletu i gužvi mnoge od izbeglica su se onesvestili, javio je Rojters navodeći izjave očevidaca.

Čuli su se vrisci, a medicinski radnici su pomagali onima koji su se onesvestili ili zadobili povrede.

Do gužve je došlo nakon što je policija dozvolila da nekoliko stotina najugroženijih izbeglica uđe u Makedoniju.

Ranije tokom dana, naime, stotine izbeglica i migranata pušteno je da uđe u Makedoniju iz Grčke i to samo nekoliko sati nakon što je policija pokušala da im spreči prolazak koristeći suzavac i šok bombe.

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je nešto ranije saopštilo da će dopustiti ulazak ograničenom broju "ugroženih" migranata.

"Ograničenom broju ilegalnih migranata koji spadaju u ugrožene kategorije je dopušten ulazak u Makedoniju i njima će biti obezbeđena pomoć u skladu sa mogućnostima države", navodi se u saopštenju makedonskog MUP-a, koji nije precizirao koje kategorije smatraju ugroženima.

Mobilne ekipe Crvenog krsta ukazale su juče prvu pomoć za oko 125 lica među kojima je bilo i 16 trudnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: