"Šešeljeva optužnica sa elementima procesa protiv naroda"

Izvor: B92

Subota, 01.03.2003.

10:57

Default images

Savezni predsednik i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da bi Vlada Srbije trebalo Haškom tribunalu da pošalje dokaze o zločinima nad srpskim stanovništvom u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, kao i na Kosovu i Metohiji. "Na pritiske iz Haga mora se odgovoriti i dostavljanjem obimne i dobro obrađene dokumentacije o zločinima nad stanovnicima SRJ, ali naše vlasti to ne čine. Mora se pronaći sredina izmedu bezuslovnog izlaska u susret svakom, pa i sasvim nerealnom, zahtevu iz Tribunala i neophodne saradnje sa ovim sudom", kazao je Koštunica za Blic od subote.

Komentarišući optužnicu i odlazak lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Hag, Koštunica je kazao da "taj proces ima mnoge elemente montiranog procesa protiv jedne države i jednog naroda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: