Novosti: Vučić sa Bajdenom 15. septembra

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi da se 15. septembra sastane sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom u Vašingtonu, pišu "Novosti".

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Četvrtak, 23.07.2015.

00:40

Default images
Foto: B92

Kako navodi list, u novu posetu Vašingtonu Vučića je prošle nedelje pozvala pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland, a termin je utanačen pre nekoliko dana.

"Novosti" pišu da će među pitanjima o kojima će se u Vašingtonu razgovarati biti evropski put Srbije, energetska bezbednost naše zemlje, kao i slučaj braće Bitići i paljenje američke ambasade u Beogradu.

Vučić je u poseti SAD boravio početkom juna, ali je susret sa Bajdenom izostao zbog smrti njegovog sina.

Premijer se tada sastao sa najbližim saradnicima američkog predsednika Baraka Obame, najuticajnijim članovima Senata i Kongresa i predstavnicima velikih kompanija, a razgovarao je i sa savetnicom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

250 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: