Petak, 19.10.2018.

16:32

"Kosovo u Interpolu? Kršenje međunarodnog prava"

Državni sekretar MUP Biljana Popović Ivković sastala sa ambasadorkom Libana Nadom Al Akl i otpravnicom poslova ambasade Venecuele Dijom Nader de El Andari.

Izvor: Tanjug

Ona je istakla da bi eventualna odluka o prijemu takozvanog Kosova u Interpol predstavljala kršenje međunarodnog prava.

Zahtev Prištine za članstvo u Interpolu, kako je ukazala, je pokušaj politizacije te organizacije, pa bi eventualnim prijemom bila prekršena Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, saopšteno je iz MUP-a.

Popović Ivković je u razgovoru navela da prema pravilima i procedurama Interpola samo države članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članovi ove međunarodne policijske organizacije.

Eventualna odluka o prijemu, kako je naglasila, bila bi presedan sa nesagledivim štetnim posledicama.

Popović Ivković se zahvalila Libanu i Venecueli na nepriznavanju “Kosova“, poštovanju međunarodnog prava i podršci Srbiji u očuvanju integriteta i suvereniteta.

Prema njenim rečima, odnosi Srbije i ove dve države su tradicionalno dobri i prijateljski.

Ambasadorka Nada Al Akl istakla je da je Liban posvećen poštovanju međunarodnog prava i da Srbija može računati na podršku ove države.

Otpravnica poslova ambasade Venecuele Dija Nader de El Andari naglasila je da je stav ove države nepromenjen i principijelan kada je u pitanju glasanje o zahtevima “Kosova“ za članstvo u međunarodnim organizacijama i institucijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

31 min

Podeli: