Sreda, 15.09.2021.

21:30

"Abortus je ubistvo; nećemo priznati gej brakove"

Papa Franja osudio je abortus kao ubistvo i isključio mogućnost da katolička crkva dozvoli istopolne brakove.

Izvor: index.hr

EPA-EFE/TIZIANA FABI / POOL

Novinari su Papi postavili niz pitanja tokom putovanja u Vatikan, pri čemu je papa ponovio svoj stav o abortusu i istopolnim brakovima.

"Brak je sakrament i Crkva nema ovlašćenje da ga promeni", rekao je Papa. Rekao je da je važno pomoći ljudima druge seksualne orijentacije, ali bez nametanja stvari Crkvi koje tamo ne funkcionišu. Ako dve osobe istog pola žele da provedu život zajedno, vlade to mogu podržati građanskim ceremonijama. "Ali brak je brak", rekao je Papa. Ali rekao je da to ne znači osudu i da svakoga treba poštovati. "Međutim, nemojte prisiljavati Crkvu da poriče svoju istinu", rekao je on.

"Abortus je ubistvo"

"Abortus je više od problema. To je ubistvo", rekao je papa Franjo. Radi se, naučno govoreći, o ljudskom životu, zbog čega je Katolička crkva tako stroga po tom pitanju, objasnio je. Papa Franja je takođe komentarisao biskupe u SAD-u koji žele da spreče razgovore sa američkim predsednikom Bajdenom zbog njegovog liberalnog stava prema abortusu. On je rekao da biskupi treba da budu episkopi i da to pitanje reše na pastoralni način jer će u suprotnom takva pitanja odmah postati politička.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: