Ponedeljak, 11.04.2011.

21:00

Ceca se nagodila s Tužilaštvom

Svetlana Ražnatović, optužena za malverzacije prilikom prodaje fudbalera, priznala je krivicu i nagodila se sa Tužilaštvom, saznaje B92.

Izvor: B92

Default images

Višem sudu predat je predlog sporazuma kojim ona priznaje krivicu i nudi da plati kaznu od milion i po evra, i odsluži kaznu od godinu dana u kućnom zatvoru pod elektronskim nadzorom.

Tim sporazumom obuhvaćena je i njena sestra Lidija Ocokoljić, koja se nagodila sa tužilaštvom da prizna da je pomagla sestri u malverazacijma sa transferima, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Shodno toj nagodbi, ukoliko je Viši sud usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne koje su dogovorene sa Tužilaštvom.

Ukoliko Viši sud prihvati nagodbu tužilaštva i Svetlane Ražnatović i njene sestre, one će morati da da nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Sporazumom nisu obuhvaćeni Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević, nekadašnji rukovodioci FK "Obilić", koji su takođe obuhvaćeni optužnicom. Njih dvojica se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

Binić je u emisiji "Insajder debata" B92 večeras izjavio da nema nameru da se nagodi, jer nema zašto.

Podsetimo, posle osam godina istrage, koja je više puta proširena, Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta podiglo je optužnicu protiv Ražnatovićeve.

Optužnica tereti Ražnatovićevu da je sa saradnicima prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara, od transfera fudbalera FK Obilić u inostrane klubove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

615 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: