Živković: Ponovo istraga o Đinđiću

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je da istraga o ubistvu Zorana Đinđića mora biti obnovljena i naveo da inspiratore treba tražiti u "klanu Miloševića".

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

14:54

Default images
foto: Beta

"Mislim da ih treba tražiti u onome što bih ja nazvao 'klan Miloševića', koji nije samo porodica Milošević, to su i poražene snage 5. oktobra, neshvaćene demokratske stranke, razni kriminalni klanovi iz Vojne bezbednosti i DB-a i iz klasičnog kriminalnog miljea", rekao je Živković.

Živković je rekao da ta istraga "ne sme biti prekinuta", odnosno da mora biti obnovljena i da tužilaštvo treba posle određenog roka da izađe pred srpsku javnost i kaže da li ima političke pozadine ubistva ili nema.

"Ako je nema, da onda znamo da je to posledica toga što je proteklo vreme i da je to krivica onih koji nisu radili tu istragu na vreme, a ako ima, da vidimo ko je kriv za to", istakao je lider Nove stranke.

On je rekao da je nesumnjivo reč o političkom atentatu koji, kako smatra, nije rasvetljen zato što istraga nije išla svojim tokom u poslednjih 10 godina.

"To se ne istražuje jako dugo zato što nema političke volje onih koji su držali vlast od 2004. godine do danas", rekao je Živković i dodao da se taj nedostatak volje može ogledati u ličnim, partijskim, ideološkim ili čak i kriminalnim razlozima.

"Imamo situaciju da je bivši predsednik i premijer Vojislav Koštunica pozvan na razgovor kod tužioca ili kod istražnog sudije, pa se onda 'digla javnost' i on nije saslušan, što je nedozovoljena stvar", naveo je Živković.

Lider Nove strake smatra da svako ko je pod bilo kakvom sumnjom mora da bude saslušan, a oni koji su nevini, dodaje, treba sami da odu na saslušanje i dokažu svoju nevinost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: