Sreda, 11.03.2015.

14:54

Živković: Ponovo istraga o Đinđiću

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je da istraga o ubistvu Zorana Đinđića mora biti obnovljena i naveo da inspiratore treba tražiti u "klanu Miloševića".

Izvor: Tanjug

Živkoviæ: Ponovo istraga o Ðinðiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Mary

pre 9 godina

DS je bio na vlasti i posle 2003. godine, pa nisu sproveli istragu do kraja. Ukoliko postoje sumnje da je jos neko bio umesan osim onih koji su osudjeni za ubistvo Djindjica, tuzilastvo ce pokrenuti istragu ponovo.

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Kasno se setio Živković. Gde je bio svih ovih godina?! Sramota je da DS nakon 12 godina vlasti nije uspeo da istraži političku pozadinu ovog ubistva.

LANA S

pre 9 godina

Ovaj nas pravi budalama, Živkoviću bio si u Vladi, pa što se niste potrudili da sve do kraja ispitate, sada si našao da se praviš pametan?!

Pajo

pre 9 godina

Dok izgube vlast, iz DS počnu da etiketiraju ljude za ubistvo Djindjića. A kad su na vlasti, onda tu temu ne pokreću. Nije teško pogoditi zašto!

Оноре де Балзак

pre 9 godina

Ваљало би Живковић да обнови колекцију шминке или да спава више не иде овако да се појављује у медијима да плаши децу.

Ime i prezime

pre 9 godina

Treba slediti samo trag, a to je rusenje kuce u Silerovoj da se uniste dokazi.
Ko je to naredio?
Kada se obelodani ime tog sto je to naredio, samo treba pratiti nit "uzvodno" i doci ce se do nalogodavaca ubistva.

Žeks

pre 9 godina

Usput proverite i Đinđićeve bivše saradnike. One koji su, kao bajagi, ga upozoravali da će biti napadnut... A posle svega su najuspešniji poslovni ljudi...

Uroš

pre 9 godina

Živković je morao da natera istražitelje, tužioce, da sve istraže u vezi sa ubistvom. Tada je bio na vlasti, ali baš on nije imao volje i interesa da rasvetli ubistvo. Sad krivicu prebacuje na druge, a sebe ne pominje. Nije korektno.

nenad t

pre 9 godina

Ко о чему, баба о уштипцима! Имаш ли ти Живковицу неку другу, нормалнију тему за разговор? Бавиш ли се неким послом, имаш ли породицу, пријатеље, навијаш ли за неки клуб, возиш ли нека кола, излазиш ли негде у провод, идеш ли на летовања, зимовања и остала путовања ...?
(Питање:, 11. mart 2015 15:29)

Gospodine "Pitanje", upravo čovek koji zna šta je "prijatelj" u pravom smislu reči, ne u smislu mafijašenja i korupcije, i ume da bude prijatelj, ume da oseća svetu obavezu da zahteva da se rasvetli ubistvo čoveka koji je bio prijatelj milionima dobrih ljudi i ti milioni priželjkuju da se to desi.
Sve što ti "savetuješ" Živkoviću, je normalna stvar za svakog normalnog čoveka i verovatno da on sve to upražnjava (nisi ti izmislio vruću vodu života), ali nije tako sebičan i samoživan da mu puki provod bude jedini smisao života i da ZABORAVI PRIJATELJA, koji je mučki ubijen na štakama.

Na kraju, šta tebe boli šta priča baba o uštipcima! Имаш ли ти gosp. "Pitanje" неку другу, нормалнију тему за разговор? Бавиш ли се неким послом, имаш ли породицу, пријатеље, навијаш ли за неки клуб, возиш ли нека кола, излазиш ли негде у провод, идеш ли на летовања, зимовања и остала путовања ...?

Jellena

pre 9 godina

Cek, cek..nekako se meni, laiku za ove teme, cini malo neverovatno da se bunda oglasava 12 godina posle...zar nije on bio premijer odmah posle atentata i imao sjajnu akciju Sablja koja nas je kostala ko Sv Ptra kajgana?

ja sam

pre 9 godina

Zalosno je sto si se sada setio Zivkovicu, jeftin marketing. Niko iz bivse vlasti se nije ovim detaljno bavio jer verovatno je tako njima godilo.

Urke

pre 9 godina

Da li postoji veći licemer od ovog čoveka na našoj političkoj sceni? Tražiš sada da se istraži politička pozadina Đinđićevog ubistva, a to ti nije palo na pamet da uradiš kada si bio premijer? Ovo je vređanje naše inteligencije.

Zoki Bunda

pre 9 godina

Živkovići zašto ovo nije istraženo odmah nakon ubistva, kada si ti bio premijer? Jel nekome od vas nije odgovaralo da se otkrije politička pozadina Đinđićevog ubistva?

Aladin

pre 9 godina

Danas se mnogi pozivaju na Đinđića, mada kada bi on mogao da vidi šta je preostalo od njegove stranke, verovatno ne bi mogao ni da poveruje.

komentar koji nece biti objavljen

pre 9 godina

@Gozo

dodaj toj ekipi i onog ko je u Silerovoj igrao sah, valjda nisi toliko naivan da sve druge znas a laufer javlja zaboravljas???

Bačka Lala

pre 9 godina

Šta sad Živković pametuje, kad je već nasledio Đinđića na funkciji premijera, mogao mu je ukazati barem toliko poštovanja da otkrije političku pozadinu atentata na tadašnjeg saborca i demokratskog lidera... ili nije smeo? Mislite o tome.

Maša

pre 9 godina

U ovome podržavam Živkovića, zaista treba pronaći što pre Đinđićevog ubicu, dosta se prolongiralo. Čini mi se da je upravo smanjenje kriminala jedan od ciljeva ove vlade i da je to put kojim je krenula Srbija.

fijuk

pre 9 godina

Jeftino skupljanje politickih poena na ovaj nacin. Ako me secanje dobro sluzi, a sluzi me jeste da je on bio premijer nakon toga i nista po tom pitanju nije uradio. Mozda se plasio da i njemu nesto ne nadju..recimo za one famozne vinograde.

toto04

pre 9 godina

Svi se sete 12.marta i Djindjića samo kada dodje taj dan. Živković je bio premijer u nekoj od predhodnih Vlada,pa što nije i okončao istrgu o obistvu Djindjića. Toliko o sposobnosti Živkovića.

Z Verica

pre 9 godina

Da sam na mestu Zorana Živkovića mene bi bila sramota da bilo šta kažem oko istrage u vezi sa ubustvom Đinđića. Ko razume, shvatiće ...

Boris

pre 9 godina

Srbija je postala pravna drzava u kojoj postoji nulta tolerancija za kriminal svake vrste, tako da ce nadlezni organi istraziti i procesuirati sve sto je moguce, vezano za ovaj slucaj.

akrobata68

pre 9 godina

Naravno da treba da se rasvetli Đinđićevo ubistvo.
To je bilo prvo sto ste dok ste bili na vlasti da uradite.
O svemu onome što niste uradili,neki drugi put.

Tor Tor

pre 9 godina

Bilo kakva istraga o politickoj pozadini nikada nije ni bila zapoceta, sve je to islo traljavo od samog pocetka. Nekome je bilo u interesu iz tadasnje izvrsne vlasti, koju su cinili tadasnji saradnici Zorana Djindjica, da se ovo ne istrazi do kraja!

Sergej

pre 9 godina

Pitao sam se koliko dugo Živković može da izdrži a da ne pokuša po ko zna koji put da politički profitira na mrtvom Zoranu Đinđiću.
Šta uopšte u pravnom smislu znači "inspirator"? To može da bude samo moralna kategorija, i to jako subjektivna.
Ako postoji umešanost nekih političkih struktura u atentat, to treba istražiti jer to je saučesništvo i ozbiljna stvar. S druge strane ne treba smetnuti sa uma da ni jedan od osuđenih pripadnika zemunskog klana i JSO nije posvedočio o tome i pored dugogodišnjih kazni; sve što smo čuli su bulevarska naklapanja (gde je i Čedomir Jovanović jedan od glavnih osumnjičenih kao neko ko je godinama bio čvrsto uvezan i sa JSO i sa zemunskim klanom).
Pošto politička pozadina ili ne postoji ili je teško dokaziva, na žalost uvek će biti političkih lešinara poput Živkovića ili nekada LDP koji će pokušavati da na mrtvom premijeru namaknu neki glas.

Andreja

pre 9 godina

Da ste hteli, završili biste istragu za nekoliko meseci. Imali ste sve poluge vlasti u rukama, od tajnih službi do vojske, i ništa. Ali radili ste traljavo, kao što ste uostalom vodili i državu, zato ste sada tu gde ste.

Mala Mo

pre 9 godina

Da li postoji veći licemer od ovog čoveka na našoj političkoj sceni? Tražiš sada da se istraži politička pozadina Đinđićevog ubistva, a to ti nije palo na pamet da uradiš kada si bio premijer? Ovo je vređanje naše inteligencije.

ZokiVP

pre 9 godina

Zoran Zivkovic zaboravlja da je upravo on u Vladu Srbije uveo ljude koji su sastancili sa sefovima Zemunskog klana i bili njihovi gosti u Silerovoj. Krivci sto ceo slucaj nije istrazen do kraja su DS i sve stranke koje su kao sateliti nastale iz nje. Svi oni su vrlo brzo zaboravili Djindjica i borili su se za svoju poziciju pa smo danas u situaciji da Srbiju povede tamo gde je zaustavljena 12. marta 2003. Aleksandar Vucic, covek u kome prepoznaje reformatora kakav je bio i sam Djindjic.

Sanja

pre 9 godina

U pravu si Zorane, prvo moras odgvoriti kod tuzioca ne u medijima, zasto si Cedomira Jovanovica sa optuzbama svedoka suda postavio za potpredsednika vlade kada je on zemunskom klanu utovario policijsko oruzje u vreme kada je za njima bila raspisana poternica za drzavnim ubistvo Vuka Draskovica u Budvi.
Sledece, moras odgovoriti zasto kao ministar policije i kada ste imali saznanja prema tvrdnjama Bebe Popovica da se posle ubistva generala Boska Buhe sprema ubistvo Djindjica, nista nisi uradio da to sprecis, da mu pomognes da prezivi. Naravno,posle toga ministar Zlatibor Loncar kod tuzioca,pa Vucic i Toma,Sutanovac jer je optuzivao Cedomira javno,Dacic zbog Luke Bojovica,Zarko Korac koji jekrio Cedu,Mrkonjic jer je optuzio Cedu a saradjivao sa Cumetom...
Ubili ste Zorana Djindjica, drzava je ubila ne samo Djindjica vec i Boska Buhu,Momira Gavrilovica,Ivu Pukanica,Slavka Curuviju...i sve to krijete deceniju celu ,Zorane.
Novinari bi trebali iz postovanja prema novinarima,odgvoriti politicarima odmah i odlucno sa pitanjima za svako politicko ubistvo, cak i za surovo likvidirane gardiste u Topcideru.

Konspiracija

pre 9 godina

Iako predvodi Novu stranku, Zoran Živković ne može da pobegne iz šablona devedestih u kome jedino može da nađe svrhu svog političkog delovanja.

Deža vu

pre 9 godina

Političari kao što je Zoran Živković prosto ne mogu da uvide promene koje su zadesile srpsko društvo i stalno moraju da se pozivaju na devedesete i svoje političke protivnike iz tog vremena. Zbog toga predstavljaju slepo crevo evolucije srpske političke scene.

Zumbulčić

pre 9 godina

Verovatno da nekom nije odgovaralo tada da se razjasni cela afera oko toga, već je zataškano. A sada smatraju da posle toliki niz godina prebace loptu na nekog drugog.

Zoki Bunda

pre 9 godina

Živkovići zašto ovo nije istraženo odmah nakon ubistva, kada si ti bio premijer? Jel nekome od vas nije odgovaralo da se otkrije politička pozadina Đinđićevog ubistva?

Jana

pre 9 godina

Ja sam za pokretanje istrage o politickoj pozadini, ali koliko ce to zapravo odgovarati svima vama koji ste pokojnom premijeru bili najblizi saradnici?

Vukonja

pre 9 godina

Ne sumnjam u aktivan pristup Vlade Srbije po ovom pitanju.Premijer ni u svojim redovima ne tolerise kriminal, jer da nije tako, ne bi se ni po cemu razlikovao od prethodne vlasti koja je radila samo u svom licnom interesu i zato izgubila poverenje gradjana!

Miodrag

pre 9 godina

Kakav lik, pa dobro mi i stojimo kakav nam je lik bio premijer i drugi čovek Demokratske stranke ! Zamislite ovo: "...a oni koji su nevini, dodaje, treba sami da odu na saslušanje i dokažu svoju nevinost." Za ovakve rečenice učiteljica učenike u Osnovnoj školi tera u ćošak !!! Usput, ne bi bilo loše da se u vezi atentata na Zorana pomalo, bar pomalo u obzir uzme i stav odnosno mišljenje njegovog telohranitelja Verulovića ! Ovo tek za one koji žele da razmišljaju i slažu kockice... Ovi ostali neka veruju Živkoviću !!!

Питање:

pre 9 godina

Ко о чему, баба о уштипцима! Имаш ли ти Живковицу неку другу, нормалнију тему за разговор? Бавиш ли се неким послом, имаш ли породицу, пријатеље, навијаш ли за неки клуб, возиш ли нека кола, излазиш ли негде у провод, идеш ли на летовања, зимовања и остала путовања ...?

sasa jokic

pre 9 godina

Zasto si prekinuo "Sablju" pod pritiskom zapadnih diplomata, i nisi raspisao izbore odmah posle iste? Da si to tada uradio, imali bi priliku za 06.Oktobar. Ali opet si pod pritiskom USA odlozio izbore, i onda pukao kao balon, a oni koji su stajali iza arentata dosli su na vlast.

Pajo

pre 9 godina

Dok su bili na vlasti, ćutali su. A kad nisu na vlasti, odma znaju ko je osumnjičen. Očigledno je da nisu hteli da istina izadje na svetlo dana.

Ernest Hemingvej

pre 9 godina

Da otvaranju istrage, ali one prave, da obuhvati iovakve likove! Ne bi me cudilo da su ceo tadasnji kabinet vlade Srbije i bliski saradnici pokojnog premijera znali za sve ovo sto se spremalo!

Pčelica

pre 9 godina

Naravno da je potrebno ponovo pokrenuti istragu i ovaj put je i završiti. Medjutim, mislim da Živković nije taj koji bi trebao da usmerava istragu i upućuje na pojedince ili grupe za koje on smatra da su odgovorni. Pošto je i sam bio na čelu vlade, i to neposredno posle atentata, i sam snosi odgovornost za to što ovo pitanje još nije rešeno. Čini mi se da nikada nije ni postojala čvrsta volja ni želja da se utvrdi politička pozadina, a zašto, u to ne bih da ulazim.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ево опет Жилета , да понови оно што је неко други већ рекао!
И увек то ради....:-))

Gozo

pre 9 godina

Od ubistva Djindjica je proteklo 12 godina! Za tih 12 godina DS i njihovi koalicioni partneri su imali vlast u svojim rukama punih 8-9 godina. Zasto se to nije desilo? Ko je pre svega iz vrha tadasnje vlasti kocio pokretanje ovakve istrage? Kome smeta mogucnost da se otkrije sta se sve krije u vezi tog krivicnog dela? Da nije mozda otkice ko je sve od tadasnje vlasti imao dosluha sa "zemuncima"? Do kraja, ako se pokrene istraga, necemo doci samo do imena Cedomira Jovanovica koji se "brckao" u Silerovoj, nego ce se otkriti jos neko ime, blisko tadasnjem premijeru Djindjicu koje je posecivalo vilu u Silerovoj.

Питање:

pre 9 godina

Ко о чему, баба о уштипцима! Имаш ли ти Живковицу неку другу, нормалнију тему за разговор? Бавиш ли се неким послом, имаш ли породицу, пријатеље, навијаш ли за неки клуб, возиш ли нека кола, излазиш ли негде у провод, идеш ли на летовања, зимовања и остала путовања ...?

Vukonja

pre 9 godina

Ne sumnjam u aktivan pristup Vlade Srbije po ovom pitanju.Premijer ni u svojim redovima ne tolerise kriminal, jer da nije tako, ne bi se ni po cemu razlikovao od prethodne vlasti koja je radila samo u svom licnom interesu i zato izgubila poverenje gradjana!

Miodrag

pre 9 godina

Kakav lik, pa dobro mi i stojimo kakav nam je lik bio premijer i drugi čovek Demokratske stranke ! Zamislite ovo: "...a oni koji su nevini, dodaje, treba sami da odu na saslušanje i dokažu svoju nevinost." Za ovakve rečenice učiteljica učenike u Osnovnoj školi tera u ćošak !!! Usput, ne bi bilo loše da se u vezi atentata na Zorana pomalo, bar pomalo u obzir uzme i stav odnosno mišljenje njegovog telohranitelja Verulovića ! Ovo tek za one koji žele da razmišljaju i slažu kockice... Ovi ostali neka veruju Živkoviću !!!

Pčelica

pre 9 godina

Naravno da je potrebno ponovo pokrenuti istragu i ovaj put je i završiti. Medjutim, mislim da Živković nije taj koji bi trebao da usmerava istragu i upućuje na pojedince ili grupe za koje on smatra da su odgovorni. Pošto je i sam bio na čelu vlade, i to neposredno posle atentata, i sam snosi odgovornost za to što ovo pitanje još nije rešeno. Čini mi se da nikada nije ni postojala čvrsta volja ni želja da se utvrdi politička pozadina, a zašto, u to ne bih da ulazim.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ево опет Жилета , да понови оно што је неко други већ рекао!
И увек то ради....:-))

Ernest Hemingvej

pre 9 godina

Da otvaranju istrage, ali one prave, da obuhvati iovakve likove! Ne bi me cudilo da su ceo tadasnji kabinet vlade Srbije i bliski saradnici pokojnog premijera znali za sve ovo sto se spremalo!

Žeks

pre 9 godina

Usput proverite i Đinđićeve bivše saradnike. One koji su, kao bajagi, ga upozoravali da će biti napadnut... A posle svega su najuspešniji poslovni ljudi...

Uroš

pre 9 godina

Živković je morao da natera istražitelje, tužioce, da sve istraže u vezi sa ubistvom. Tada je bio na vlasti, ali baš on nije imao volje i interesa da rasvetli ubistvo. Sad krivicu prebacuje na druge, a sebe ne pominje. Nije korektno.

Pajo

pre 9 godina

Dok su bili na vlasti, ćutali su. A kad nisu na vlasti, odma znaju ko je osumnjičen. Očigledno je da nisu hteli da istina izadje na svetlo dana.

Jellena

pre 9 godina

Cek, cek..nekako se meni, laiku za ove teme, cini malo neverovatno da se bunda oglasava 12 godina posle...zar nije on bio premijer odmah posle atentata i imao sjajnu akciju Sablja koja nas je kostala ko Sv Ptra kajgana?

Zumbulčić

pre 9 godina

Verovatno da nekom nije odgovaralo tada da se razjasni cela afera oko toga, već je zataškano. A sada smatraju da posle toliki niz godina prebace loptu na nekog drugog.

Urke

pre 9 godina

Da li postoji veći licemer od ovog čoveka na našoj političkoj sceni? Tražiš sada da se istraži politička pozadina Đinđićevog ubistva, a to ti nije palo na pamet da uradiš kada si bio premijer? Ovo je vređanje naše inteligencije.

Zoki Bunda

pre 9 godina

Živkovići zašto ovo nije istraženo odmah nakon ubistva, kada si ti bio premijer? Jel nekome od vas nije odgovaralo da se otkrije politička pozadina Đinđićevog ubistva?

sasa jokic

pre 9 godina

Zasto si prekinuo "Sablju" pod pritiskom zapadnih diplomata, i nisi raspisao izbore odmah posle iste? Da si to tada uradio, imali bi priliku za 06.Oktobar. Ali opet si pod pritiskom USA odlozio izbore, i onda pukao kao balon, a oni koji su stajali iza arentata dosli su na vlast.

Jana

pre 9 godina

Ja sam za pokretanje istrage o politickoj pozadini, ali koliko ce to zapravo odgovarati svima vama koji ste pokojnom premijeru bili najblizi saradnici?

Оноре де Балзак

pre 9 godina

Ваљало би Живковић да обнови колекцију шминке или да спава више не иде овако да се појављује у медијима да плаши децу.

Z Verica

pre 9 godina

Da sam na mestu Zorana Živkovića mene bi bila sramota da bilo šta kažem oko istrage u vezi sa ubustvom Đinđića. Ko razume, shvatiće ...

fijuk

pre 9 godina

Jeftino skupljanje politickih poena na ovaj nacin. Ako me secanje dobro sluzi, a sluzi me jeste da je on bio premijer nakon toga i nista po tom pitanju nije uradio. Mozda se plasio da i njemu nesto ne nadju..recimo za one famozne vinograde.

ja sam

pre 9 godina

Zalosno je sto si se sada setio Zivkovicu, jeftin marketing. Niko iz bivse vlasti se nije ovim detaljno bavio jer verovatno je tako njima godilo.

Ime i prezime

pre 9 godina

Treba slediti samo trag, a to je rusenje kuce u Silerovoj da se uniste dokazi.
Ko je to naredio?
Kada se obelodani ime tog sto je to naredio, samo treba pratiti nit "uzvodno" i doci ce se do nalogodavaca ubistva.

Pajo

pre 9 godina

Dok izgube vlast, iz DS počnu da etiketiraju ljude za ubistvo Djindjića. A kad su na vlasti, onda tu temu ne pokreću. Nije teško pogoditi zašto!

Gozo

pre 9 godina

Od ubistva Djindjica je proteklo 12 godina! Za tih 12 godina DS i njihovi koalicioni partneri su imali vlast u svojim rukama punih 8-9 godina. Zasto se to nije desilo? Ko je pre svega iz vrha tadasnje vlasti kocio pokretanje ovakve istrage? Kome smeta mogucnost da se otkrije sta se sve krije u vezi tog krivicnog dela? Da nije mozda otkice ko je sve od tadasnje vlasti imao dosluha sa "zemuncima"? Do kraja, ako se pokrene istraga, necemo doci samo do imena Cedomira Jovanovica koji se "brckao" u Silerovoj, nego ce se otkriti jos neko ime, blisko tadasnjem premijeru Djindjicu koje je posecivalo vilu u Silerovoj.

Andreja

pre 9 godina

Da ste hteli, završili biste istragu za nekoliko meseci. Imali ste sve poluge vlasti u rukama, od tajnih službi do vojske, i ništa. Ali radili ste traljavo, kao što ste uostalom vodili i državu, zato ste sada tu gde ste.

Bačka Lala

pre 9 godina

Šta sad Živković pametuje, kad je već nasledio Đinđića na funkciji premijera, mogao mu je ukazati barem toliko poštovanja da otkrije političku pozadinu atentata na tadašnjeg saborca i demokratskog lidera... ili nije smeo? Mislite o tome.

Zoki Bunda

pre 9 godina

Živkovići zašto ovo nije istraženo odmah nakon ubistva, kada si ti bio premijer? Jel nekome od vas nije odgovaralo da se otkrije politička pozadina Đinđićevog ubistva?

Sanja

pre 9 godina

U pravu si Zorane, prvo moras odgvoriti kod tuzioca ne u medijima, zasto si Cedomira Jovanovica sa optuzbama svedoka suda postavio za potpredsednika vlade kada je on zemunskom klanu utovario policijsko oruzje u vreme kada je za njima bila raspisana poternica za drzavnim ubistvo Vuka Draskovica u Budvi.
Sledece, moras odgovoriti zasto kao ministar policije i kada ste imali saznanja prema tvrdnjama Bebe Popovica da se posle ubistva generala Boska Buhe sprema ubistvo Djindjica, nista nisi uradio da to sprecis, da mu pomognes da prezivi. Naravno,posle toga ministar Zlatibor Loncar kod tuzioca,pa Vucic i Toma,Sutanovac jer je optuzivao Cedomira javno,Dacic zbog Luke Bojovica,Zarko Korac koji jekrio Cedu,Mrkonjic jer je optuzio Cedu a saradjivao sa Cumetom...
Ubili ste Zorana Djindjica, drzava je ubila ne samo Djindjica vec i Boska Buhu,Momira Gavrilovica,Ivu Pukanica,Slavka Curuviju...i sve to krijete deceniju celu ,Zorane.
Novinari bi trebali iz postovanja prema novinarima,odgvoriti politicarima odmah i odlucno sa pitanjima za svako politicko ubistvo, cak i za surovo likvidirane gardiste u Topcideru.

Mala Mo

pre 9 godina

Da li postoji veći licemer od ovog čoveka na našoj političkoj sceni? Tražiš sada da se istraži politička pozadina Đinđićevog ubistva, a to ti nije palo na pamet da uradiš kada si bio premijer? Ovo je vređanje naše inteligencije.

Sergej

pre 9 godina

Pitao sam se koliko dugo Živković može da izdrži a da ne pokuša po ko zna koji put da politički profitira na mrtvom Zoranu Đinđiću.
Šta uopšte u pravnom smislu znači "inspirator"? To može da bude samo moralna kategorija, i to jako subjektivna.
Ako postoji umešanost nekih političkih struktura u atentat, to treba istražiti jer to je saučesništvo i ozbiljna stvar. S druge strane ne treba smetnuti sa uma da ni jedan od osuđenih pripadnika zemunskog klana i JSO nije posvedočio o tome i pored dugogodišnjih kazni; sve što smo čuli su bulevarska naklapanja (gde je i Čedomir Jovanović jedan od glavnih osumnjičenih kao neko ko je godinama bio čvrsto uvezan i sa JSO i sa zemunskim klanom).
Pošto politička pozadina ili ne postoji ili je teško dokaziva, na žalost uvek će biti političkih lešinara poput Živkovića ili nekada LDP koji će pokušavati da na mrtvom premijeru namaknu neki glas.

toto04

pre 9 godina

Svi se sete 12.marta i Djindjića samo kada dodje taj dan. Živković je bio premijer u nekoj od predhodnih Vlada,pa što nije i okončao istrgu o obistvu Djindjića. Toliko o sposobnosti Živkovića.

Aladin

pre 9 godina

Danas se mnogi pozivaju na Đinđića, mada kada bi on mogao da vidi šta je preostalo od njegove stranke, verovatno ne bi mogao ni da poveruje.

Konspiracija

pre 9 godina

Iako predvodi Novu stranku, Zoran Živković ne može da pobegne iz šablona devedestih u kome jedino može da nađe svrhu svog političkog delovanja.

akrobata68

pre 9 godina

Naravno da treba da se rasvetli Đinđićevo ubistvo.
To je bilo prvo sto ste dok ste bili na vlasti da uradite.
O svemu onome što niste uradili,neki drugi put.

Maša

pre 9 godina

U ovome podržavam Živkovića, zaista treba pronaći što pre Đinđićevog ubicu, dosta se prolongiralo. Čini mi se da je upravo smanjenje kriminala jedan od ciljeva ove vlade i da je to put kojim je krenula Srbija.

ZokiVP

pre 9 godina

Zoran Zivkovic zaboravlja da je upravo on u Vladu Srbije uveo ljude koji su sastancili sa sefovima Zemunskog klana i bili njihovi gosti u Silerovoj. Krivci sto ceo slucaj nije istrazen do kraja su DS i sve stranke koje su kao sateliti nastale iz nje. Svi oni su vrlo brzo zaboravili Djindjica i borili su se za svoju poziciju pa smo danas u situaciji da Srbiju povede tamo gde je zaustavljena 12. marta 2003. Aleksandar Vucic, covek u kome prepoznaje reformatora kakav je bio i sam Djindjic.

Tor Tor

pre 9 godina

Bilo kakva istraga o politickoj pozadini nikada nije ni bila zapoceta, sve je to islo traljavo od samog pocetka. Nekome je bilo u interesu iz tadasnje izvrsne vlasti, koju su cinili tadasnji saradnici Zorana Djindjica, da se ovo ne istrazi do kraja!

nenad t

pre 9 godina

Ко о чему, баба о уштипцима! Имаш ли ти Живковицу неку другу, нормалнију тему за разговор? Бавиш ли се неким послом, имаш ли породицу, пријатеље, навијаш ли за неки клуб, возиш ли нека кола, излазиш ли негде у провод, идеш ли на летовања, зимовања и остала путовања ...?
(Питање:, 11. mart 2015 15:29)

Gospodine "Pitanje", upravo čovek koji zna šta je "prijatelj" u pravom smislu reči, ne u smislu mafijašenja i korupcije, i ume da bude prijatelj, ume da oseća svetu obavezu da zahteva da se rasvetli ubistvo čoveka koji je bio prijatelj milionima dobrih ljudi i ti milioni priželjkuju da se to desi.
Sve što ti "savetuješ" Živkoviću, je normalna stvar za svakog normalnog čoveka i verovatno da on sve to upražnjava (nisi ti izmislio vruću vodu života), ali nije tako sebičan i samoživan da mu puki provod bude jedini smisao života i da ZABORAVI PRIJATELJA, koji je mučki ubijen na štakama.

Na kraju, šta tebe boli šta priča baba o uštipcima! Имаш ли ти gosp. "Pitanje" неку другу, нормалнију тему за разговор? Бавиш ли се неким послом, имаш ли породицу, пријатеље, навијаш ли за неки клуб, возиш ли нека кола, излазиш ли негде у провод, идеш ли на летовања, зимовања и остала путовања ...?

Deža vu

pre 9 godina

Političari kao što je Zoran Živković prosto ne mogu da uvide promene koje su zadesile srpsko društvo i stalno moraju da se pozivaju na devedesete i svoje političke protivnike iz tog vremena. Zbog toga predstavljaju slepo crevo evolucije srpske političke scene.

Boris

pre 9 godina

Srbija je postala pravna drzava u kojoj postoji nulta tolerancija za kriminal svake vrste, tako da ce nadlezni organi istraziti i procesuirati sve sto je moguce, vezano za ovaj slucaj.

komentar koji nece biti objavljen

pre 9 godina

@Gozo

dodaj toj ekipi i onog ko je u Silerovoj igrao sah, valjda nisi toliko naivan da sve druge znas a laufer javlja zaboravljas???

LANA S

pre 9 godina

Ovaj nas pravi budalama, Živkoviću bio si u Vladi, pa što se niste potrudili da sve do kraja ispitate, sada si našao da se praviš pametan?!

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Kasno se setio Živković. Gde je bio svih ovih godina?! Sramota je da DS nakon 12 godina vlasti nije uspeo da istraži političku pozadinu ovog ubistva.

Mary

pre 9 godina

DS je bio na vlasti i posle 2003. godine, pa nisu sproveli istragu do kraja. Ukoliko postoje sumnje da je jos neko bio umesan osim onih koji su osudjeni za ubistvo Djindjica, tuzilastvo ce pokrenuti istragu ponovo.

Питање:

pre 9 godina

Ко о чему, баба о уштипцима! Имаш ли ти Живковицу неку другу, нормалнију тему за разговор? Бавиш ли се неким послом, имаш ли породицу, пријатеље, навијаш ли за неки клуб, возиш ли нека кола, излазиш ли негде у провод, идеш ли на летовања, зимовања и остала путовања ...?

Vukonja

pre 9 godina

Ne sumnjam u aktivan pristup Vlade Srbije po ovom pitanju.Premijer ni u svojim redovima ne tolerise kriminal, jer da nije tako, ne bi se ni po cemu razlikovao od prethodne vlasti koja je radila samo u svom licnom interesu i zato izgubila poverenje gradjana!

Miodrag

pre 9 godina

Kakav lik, pa dobro mi i stojimo kakav nam je lik bio premijer i drugi čovek Demokratske stranke ! Zamislite ovo: "...a oni koji su nevini, dodaje, treba sami da odu na saslušanje i dokažu svoju nevinost." Za ovakve rečenice učiteljica učenike u Osnovnoj školi tera u ćošak !!! Usput, ne bi bilo loše da se u vezi atentata na Zorana pomalo, bar pomalo u obzir uzme i stav odnosno mišljenje njegovog telohranitelja Verulovića ! Ovo tek za one koji žele da razmišljaju i slažu kockice... Ovi ostali neka veruju Živkoviću !!!

Бојан Илић

pre 9 godina

Ево опет Жилета , да понови оно што је неко други већ рекао!
И увек то ради....:-))

Ernest Hemingvej

pre 9 godina

Da otvaranju istrage, ali one prave, da obuhvati iovakve likove! Ne bi me cudilo da su ceo tadasnji kabinet vlade Srbije i bliski saradnici pokojnog premijera znali za sve ovo sto se spremalo!

Pčelica

pre 9 godina

Naravno da je potrebno ponovo pokrenuti istragu i ovaj put je i završiti. Medjutim, mislim da Živković nije taj koji bi trebao da usmerava istragu i upućuje na pojedince ili grupe za koje on smatra da su odgovorni. Pošto je i sam bio na čelu vlade, i to neposredno posle atentata, i sam snosi odgovornost za to što ovo pitanje još nije rešeno. Čini mi se da nikada nije ni postojala čvrsta volja ni želja da se utvrdi politička pozadina, a zašto, u to ne bih da ulazim.

Pajo

pre 9 godina

Dok su bili na vlasti, ćutali su. A kad nisu na vlasti, odma znaju ko je osumnjičen. Očigledno je da nisu hteli da istina izadje na svetlo dana.

Jana

pre 9 godina

Ja sam za pokretanje istrage o politickoj pozadini, ali koliko ce to zapravo odgovarati svima vama koji ste pokojnom premijeru bili najblizi saradnici?

Gozo

pre 9 godina

Od ubistva Djindjica je proteklo 12 godina! Za tih 12 godina DS i njihovi koalicioni partneri su imali vlast u svojim rukama punih 8-9 godina. Zasto se to nije desilo? Ko je pre svega iz vrha tadasnje vlasti kocio pokretanje ovakve istrage? Kome smeta mogucnost da se otkrije sta se sve krije u vezi tog krivicnog dela? Da nije mozda otkice ko je sve od tadasnje vlasti imao dosluha sa "zemuncima"? Do kraja, ako se pokrene istraga, necemo doci samo do imena Cedomira Jovanovica koji se "brckao" u Silerovoj, nego ce se otkriti jos neko ime, blisko tadasnjem premijeru Djindjicu koje je posecivalo vilu u Silerovoj.

sasa jokic

pre 9 godina

Zasto si prekinuo "Sablju" pod pritiskom zapadnih diplomata, i nisi raspisao izbore odmah posle iste? Da si to tada uradio, imali bi priliku za 06.Oktobar. Ali opet si pod pritiskom USA odlozio izbore, i onda pukao kao balon, a oni koji su stajali iza arentata dosli su na vlast.

Deža vu

pre 9 godina

Političari kao što je Zoran Živković prosto ne mogu da uvide promene koje su zadesile srpsko društvo i stalno moraju da se pozivaju na devedesete i svoje političke protivnike iz tog vremena. Zbog toga predstavljaju slepo crevo evolucije srpske političke scene.

Mala Mo

pre 9 godina

Da li postoji veći licemer od ovog čoveka na našoj političkoj sceni? Tražiš sada da se istraži politička pozadina Đinđićevog ubistva, a to ti nije palo na pamet da uradiš kada si bio premijer? Ovo je vređanje naše inteligencije.

Konspiracija

pre 9 godina

Iako predvodi Novu stranku, Zoran Živković ne može da pobegne iz šablona devedestih u kome jedino može da nađe svrhu svog političkog delovanja.

Maša

pre 9 godina

U ovome podržavam Živkovića, zaista treba pronaći što pre Đinđićevog ubicu, dosta se prolongiralo. Čini mi se da je upravo smanjenje kriminala jedan od ciljeva ove vlade i da je to put kojim je krenula Srbija.

Bačka Lala

pre 9 godina

Šta sad Živković pametuje, kad je već nasledio Đinđića na funkciji premijera, mogao mu je ukazati barem toliko poštovanja da otkrije političku pozadinu atentata na tadašnjeg saborca i demokratskog lidera... ili nije smeo? Mislite o tome.

Z Verica

pre 9 godina

Da sam na mestu Zorana Živkovića mene bi bila sramota da bilo šta kažem oko istrage u vezi sa ubustvom Đinđića. Ko razume, shvatiće ...

ja sam

pre 9 godina

Zalosno je sto si se sada setio Zivkovicu, jeftin marketing. Niko iz bivse vlasti se nije ovim detaljno bavio jer verovatno je tako njima godilo.

Urke

pre 9 godina

Da li postoji veći licemer od ovog čoveka na našoj političkoj sceni? Tražiš sada da se istraži politička pozadina Đinđićevog ubistva, a to ti nije palo na pamet da uradiš kada si bio premijer? Ovo je vređanje naše inteligencije.

Zoki Bunda

pre 9 godina

Živkovići zašto ovo nije istraženo odmah nakon ubistva, kada si ti bio premijer? Jel nekome od vas nije odgovaralo da se otkrije politička pozadina Đinđićevog ubistva?

Jellena

pre 9 godina

Cek, cek..nekako se meni, laiku za ove teme, cini malo neverovatno da se bunda oglasava 12 godina posle...zar nije on bio premijer odmah posle atentata i imao sjajnu akciju Sablja koja nas je kostala ko Sv Ptra kajgana?

Pajo

pre 9 godina

Dok izgube vlast, iz DS počnu da etiketiraju ljude za ubistvo Djindjića. A kad su na vlasti, onda tu temu ne pokreću. Nije teško pogoditi zašto!

ZokiVP

pre 9 godina

Zoran Zivkovic zaboravlja da je upravo on u Vladu Srbije uveo ljude koji su sastancili sa sefovima Zemunskog klana i bili njihovi gosti u Silerovoj. Krivci sto ceo slucaj nije istrazen do kraja su DS i sve stranke koje su kao sateliti nastale iz nje. Svi oni su vrlo brzo zaboravili Djindjica i borili su se za svoju poziciju pa smo danas u situaciji da Srbiju povede tamo gde je zaustavljena 12. marta 2003. Aleksandar Vucic, covek u kome prepoznaje reformatora kakav je bio i sam Djindjic.

Boris

pre 9 godina

Srbija je postala pravna drzava u kojoj postoji nulta tolerancija za kriminal svake vrste, tako da ce nadlezni organi istraziti i procesuirati sve sto je moguce, vezano za ovaj slucaj.

Sergej

pre 9 godina

Pitao sam se koliko dugo Živković može da izdrži a da ne pokuša po ko zna koji put da politički profitira na mrtvom Zoranu Đinđiću.
Šta uopšte u pravnom smislu znači "inspirator"? To može da bude samo moralna kategorija, i to jako subjektivna.
Ako postoji umešanost nekih političkih struktura u atentat, to treba istražiti jer to je saučesništvo i ozbiljna stvar. S druge strane ne treba smetnuti sa uma da ni jedan od osuđenih pripadnika zemunskog klana i JSO nije posvedočio o tome i pored dugogodišnjih kazni; sve što smo čuli su bulevarska naklapanja (gde je i Čedomir Jovanović jedan od glavnih osumnjičenih kao neko ko je godinama bio čvrsto uvezan i sa JSO i sa zemunskim klanom).
Pošto politička pozadina ili ne postoji ili je teško dokaziva, na žalost uvek će biti političkih lešinara poput Živkovića ili nekada LDP koji će pokušavati da na mrtvom premijeru namaknu neki glas.

akrobata68

pre 9 godina

Naravno da treba da se rasvetli Đinđićevo ubistvo.
To je bilo prvo sto ste dok ste bili na vlasti da uradite.
O svemu onome što niste uradili,neki drugi put.

toto04

pre 9 godina

Svi se sete 12.marta i Djindjića samo kada dodje taj dan. Živković je bio premijer u nekoj od predhodnih Vlada,pa što nije i okončao istrgu o obistvu Djindjića. Toliko o sposobnosti Živkovića.

fijuk

pre 9 godina

Jeftino skupljanje politickih poena na ovaj nacin. Ako me secanje dobro sluzi, a sluzi me jeste da je on bio premijer nakon toga i nista po tom pitanju nije uradio. Mozda se plasio da i njemu nesto ne nadju..recimo za one famozne vinograde.

Оноре де Балзак

pre 9 godina

Ваљало би Живковић да обнови колекцију шминке или да спава више не иде овако да се појављује у медијима да плаши децу.

Zumbulčić

pre 9 godina

Verovatno da nekom nije odgovaralo tada da se razjasni cela afera oko toga, već je zataškano. A sada smatraju da posle toliki niz godina prebace loptu na nekog drugog.

Zoki Bunda

pre 9 godina

Živkovići zašto ovo nije istraženo odmah nakon ubistva, kada si ti bio premijer? Jel nekome od vas nije odgovaralo da se otkrije politička pozadina Đinđićevog ubistva?

Sanja

pre 9 godina

U pravu si Zorane, prvo moras odgvoriti kod tuzioca ne u medijima, zasto si Cedomira Jovanovica sa optuzbama svedoka suda postavio za potpredsednika vlade kada je on zemunskom klanu utovario policijsko oruzje u vreme kada je za njima bila raspisana poternica za drzavnim ubistvo Vuka Draskovica u Budvi.
Sledece, moras odgovoriti zasto kao ministar policije i kada ste imali saznanja prema tvrdnjama Bebe Popovica da se posle ubistva generala Boska Buhe sprema ubistvo Djindjica, nista nisi uradio da to sprecis, da mu pomognes da prezivi. Naravno,posle toga ministar Zlatibor Loncar kod tuzioca,pa Vucic i Toma,Sutanovac jer je optuzivao Cedomira javno,Dacic zbog Luke Bojovica,Zarko Korac koji jekrio Cedu,Mrkonjic jer je optuzio Cedu a saradjivao sa Cumetom...
Ubili ste Zorana Djindjica, drzava je ubila ne samo Djindjica vec i Boska Buhu,Momira Gavrilovica,Ivu Pukanica,Slavka Curuviju...i sve to krijete deceniju celu ,Zorane.
Novinari bi trebali iz postovanja prema novinarima,odgvoriti politicarima odmah i odlucno sa pitanjima za svako politicko ubistvo, cak i za surovo likvidirane gardiste u Topcideru.

Andreja

pre 9 godina

Da ste hteli, završili biste istragu za nekoliko meseci. Imali ste sve poluge vlasti u rukama, od tajnih službi do vojske, i ništa. Ali radili ste traljavo, kao što ste uostalom vodili i državu, zato ste sada tu gde ste.

Aladin

pre 9 godina

Danas se mnogi pozivaju na Đinđića, mada kada bi on mogao da vidi šta je preostalo od njegove stranke, verovatno ne bi mogao ni da poveruje.

Uroš

pre 9 godina

Živković je morao da natera istražitelje, tužioce, da sve istraže u vezi sa ubistvom. Tada je bio na vlasti, ali baš on nije imao volje i interesa da rasvetli ubistvo. Sad krivicu prebacuje na druge, a sebe ne pominje. Nije korektno.

nenad t

pre 9 godina

Ко о чему, баба о уштипцима! Имаш ли ти Живковицу неку другу, нормалнију тему за разговор? Бавиш ли се неким послом, имаш ли породицу, пријатеље, навијаш ли за неки клуб, возиш ли нека кола, излазиш ли негде у провод, идеш ли на летовања, зимовања и остала путовања ...?
(Питање:, 11. mart 2015 15:29)

Gospodine "Pitanje", upravo čovek koji zna šta je "prijatelj" u pravom smislu reči, ne u smislu mafijašenja i korupcije, i ume da bude prijatelj, ume da oseća svetu obavezu da zahteva da se rasvetli ubistvo čoveka koji je bio prijatelj milionima dobrih ljudi i ti milioni priželjkuju da se to desi.
Sve što ti "savetuješ" Živkoviću, je normalna stvar za svakog normalnog čoveka i verovatno da on sve to upražnjava (nisi ti izmislio vruću vodu života), ali nije tako sebičan i samoživan da mu puki provod bude jedini smisao života i da ZABORAVI PRIJATELJA, koji je mučki ubijen na štakama.

Na kraju, šta tebe boli šta priča baba o uštipcima! Имаш ли ти gosp. "Pitanje" неку другу, нормалнију тему за разговор? Бавиш ли се неким послом, имаш ли породицу, пријатеље, навијаш ли за неки клуб, возиш ли нека кола, излазиш ли негде у провод, идеш ли на летовања, зимовања и остала путовања ...?

Žeks

pre 9 godina

Usput proverite i Đinđićeve bivše saradnike. One koji su, kao bajagi, ga upozoravali da će biti napadnut... A posle svega su najuspešniji poslovni ljudi...

Ime i prezime

pre 9 godina

Treba slediti samo trag, a to je rusenje kuce u Silerovoj da se uniste dokazi.
Ko je to naredio?
Kada se obelodani ime tog sto je to naredio, samo treba pratiti nit "uzvodno" i doci ce se do nalogodavaca ubistva.

Tor Tor

pre 9 godina

Bilo kakva istraga o politickoj pozadini nikada nije ni bila zapoceta, sve je to islo traljavo od samog pocetka. Nekome je bilo u interesu iz tadasnje izvrsne vlasti, koju su cinili tadasnji saradnici Zorana Djindjica, da se ovo ne istrazi do kraja!

komentar koji nece biti objavljen

pre 9 godina

@Gozo

dodaj toj ekipi i onog ko je u Silerovoj igrao sah, valjda nisi toliko naivan da sve druge znas a laufer javlja zaboravljas???

LANA S

pre 9 godina

Ovaj nas pravi budalama, Živkoviću bio si u Vladi, pa što se niste potrudili da sve do kraja ispitate, sada si našao da se praviš pametan?!

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Kasno se setio Živković. Gde je bio svih ovih godina?! Sramota je da DS nakon 12 godina vlasti nije uspeo da istraži političku pozadinu ovog ubistva.

Mary

pre 9 godina

DS je bio na vlasti i posle 2003. godine, pa nisu sproveli istragu do kraja. Ukoliko postoje sumnje da je jos neko bio umesan osim onih koji su osudjeni za ubistvo Djindjica, tuzilastvo ce pokrenuti istragu ponovo.