Šabić: Hiljade prekršaja, bez kazni

U poslednje tri godine bilo je više hiljada prekršaja Zakona o slobodnom pristupu informacijama, a nije pokrenut nijedan postupak, izjavio je Rodoljub Šabić

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

15:34

Default images

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić rekao je da je na više stotina prekršaja formalno upozorio nadležna ministarstva, iako to nije njegova obaveza.

"Nije pokrenut ni jedan jedini prekršajni postupak, a kakva je to poruka, mislim da je suvišno da komentarišem", izjavio je Šabić.

On je dodao da je javnost rada, po njegovom dubokom ubeđenju, pretpostavka i integriteta i odgovornosti.

Šabić je na skupu, koji je organizovao Centar za primenjene evropske studije, ocenio da javnost rada treba da izađe iz sfere "neko je tražio, pa je dobio" ili "tražio, pa nije dobio, pa se žalio povereniku i onda je obezbeđeno da dobije informaciju".

"Moramo da shvatimo da je došlo vreme kada treba da razgovaramo o tome da lavovski deo informacija mora biti dostupan preventivno i, s obzirom na to da živimo u 21. veku, dostupan onlajn", smatra Šabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: