Trivanova: Mnogo toga urađeno

Deset godina posle petooktobarskih promena, portparolka DS-a Jelena Trivan smatra da je mnogo toga urađeno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2010.

17:49

Default images

Ona ocenjuje da je život u Srbiji danas neuporedivo bolji u odnosu na devedesete godine.

"Sama činjenica da niko od nas danas ne bi mogao da izdrži jedan dan u '90-im, da više ne bismo umeli da se snađemo tada kada smo se borili za goli opstanak govori o tome da se sve promenilo i da smo tada ličili na ratom zahvaćenu afričku državu, a danas na normalnu evropsku državu", rekla je Trivanova.

Ona je, međutim, navela da postoji i percepcija da se malo ili nedovoljno toga promenilo i da su iza toga političke okolnosti i činjenica da su petookoktobarske reforme, dobre namere i optimizam zaustavljeni ubistvom premijera Zorana Đinđića i dolaskom "retrogradne vlasti" Vojislava Koštunice.

"Ali razloga za optimizam imamo u činjenici da su evropske ideje 5. oktobra - ideje Evrope, demokratije i modernog i reformskog društva konačno pobedile 2008. godine i da je taj proces nepovratan. Naša obećanja 5. oktobra su bila da ćemo izgraditi jednu normalnu demokratsku zemlju u kojoj se pre svega izbori dobijaju na biralištima i to smo učinili, da se nećemo boriti sa elementarnim nedaćama kao što su struja, nestašice i glad i to smo osvojili", navela je Trivanova.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: