Virtuelna Srbija u virtuelnom svetu

Večeras se otvara virtuelna Srbija u virtuelnom 3D digitalnom svetu Sekond lajf (Second Life - "Drugi život").

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 25.09.2007.

07:49

Default images

Ta Srbija je, u stvari, ostrvo koje je koštalo 6.000 dolara i u kom magazin Marketing Srbija vidi mogućnost ne samo novog polja za oglašavanje, već i načina da se promoviše drugačija Srbija. Sekond lajf daje učesnicima mogućnost da stvore drugi život i drugog sebe i komuniciraju na potpuno novom nivou u virtuelnom svetu.

Marketinška agencija Grupa Publicis pokrenula je projekat Srbija u izgradnji (Serbia Under Construction) kupovinom prostora u tom digitalnom svetu.

Srbija će prvi put imati mogućnost da svoje virtualno ostrvo neprestano izgrađuje raznim sadržajima i time se obraća domaćoj i svetskoj javnosti, promovišući svoje najrazličitije vrednost, navode u Publicisu.

Na konferenciji za novinare predstavnica agencije Publicis Ana Petrovski navela je da je prva kompanija iz Srbije koja je podržala projekat Telekom Srbija, koja se zahvaljujući tome i sama našla predstavljena u Sekond lajfu.

Stanovnici virtuelnog sveta, pored Beogradske filharmonije, uskoro će biti i Ministarstvo za dijasporu, najavila je Ana Petrovska.

Prema dostupnim podacima, taj virtuelni svet već ima oko 8,5 miliona posetilaca, a među stanovnicima tog sveta, pored pojedinaca, prisutne su mnoge države i kompanije koje posredstvom predstavništava promovišu proizvode i vrednosti i komuniciraju s korisnicima.

Ističući da projekat Serbia Under Construction ima veliki značaj za brendiranje Srbije i njenom priključenju svetskim trendovima, kulturologinja i komunikologinja Zorica Tomić navela je da je taj projekat novina u domenu moderne komunikacije na prostoru Srbije.

Zvanično otvaranje "ostrva" Srbije je danas u 20.00 koncertom direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, što će biti i prvi put da neko iz Srbije ima svoj nastup u Sekond lajfu.

Pristup je moguć uz odgovarajući softver, koji se može "skinuti" sa sajta secondlife.com i kreiranjem svog indentiteta, odnosno "avatara", kojim se može kretati po virtuelnom svetu.

U tom svetu može se kupiti ostrvo ili kopno, ali i razviti sopstveni posao i zarađivati, dok je važeća valuta plaćanja linden dolar.

Taj virtuelni svet pokrenut je 2003. u San Francisku, otkad ga je posetilo oko 8,5 miliona ljudi, a procene su da će već do marta 2008. zabeležiti oko 25 miliona posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: