Uz poštovanje principa proporcionalnosti, mere na granicama će i dalje biti usmerene na sprečavanje terorizma, ekstremizma i prekograničnog kriminala, saopštila je slovenačka vlada.

Policija će se pobrinuti da provere na dve granice u najmanjoj mogućoj meri utiču na putnike, životnu sredinu, preduzeća, a posebno živote stanovnika duž granica, dodala je vlada, javlja slovenačka agencija STA. Slovenačka policija će nastaviti sa zajedničkim patrolama sa kolegama iz susednih zemalja, a radiće se i na zajedničkoj superviziji, razmeni informacija, regularnim konsultacijama, navodi slovenačko ministarstvo policije.

Slovenija je uvela pojačane kontrole kao privremenu meru na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom 21. oktobra, nakon što je Italija odlučila da uradi isto to, na granici sa Slovenije. Obe države su navele kao razlog pretnju javnom redu i unutrašnjoj bezbednosti u EU zbog situacije na Bliskom istoku i Ukrajini, kao i sprečavanje terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: