"Odluka o proterivanju Đokovića je skandalozna"

Odluka o proterivanju Novaka Đokovića je skandalozna i pokazala je kako u nekim drugim zemljama funkcioniše, odnosno ne funkcioniše vladavina prava.

Izvor: B92

Nedelja, 16.01.2022.

10:57

Foto: Profimedia

To je danas izjavila predsednica Vlade Ana Brnabić.

"Neverovatno mi je da imamo dve potpuno oprečne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja. Kao predsednica Vlade Srbije nisam srećna, ali ne treba biti ni previše emotivan. Jedva čekam da vidim Novaka Ðokovića u svojoj zemlji, u Srbiji i da nekako zajedno prođemo sve ovo i da mu pružimo podršku u ovim teškim trenucima", rekla je Brnabić novinarima pose glasanja na referendumu za izmenu Ustava Srbije.

Istakla je da su se u Australiji od predstavniak tamošnjih vlasti čule neverovatno brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji.

"Otvorene laži u Australiji od strane predstavnika države, koji kaže da je vakcinacija u Srbiji ispod 50 posto. Mi imamo u ovom trenutku 58 odsto potpuno vakcinisanih, a 37 odsto vakcinisanih trećom buster dozom, što je mnogo bolje nego u mnogim zemljama EU, ukjljučujući Hrvatsku, Estoniju, Rumuniju, Bigarsku i još neke zemlje", navela je premijerka.

Naglasila je da se nada da zahvaljujući glasanju na referendumu o promeni Ustava takva proterivanja ljudi nikad neće biti moguća u Srbiji.

"Da to u Srbiji, kad nekome date vizu, znači da ta osoba može da uđe u vašu zemlju, a ne da proputuje pola sveta da bi je onda samo izbacili", istakla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: