"Hrvatska je protiv"

Hrvatski premijer Andrej Plenković prošle sedmice u Mostaru sastao se sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2022.

16:40

EPA/CHRISTIAN BRUNA

Danas je izjavio da je Hrvatska protiv, kako je rekao, separatističkih tendencija u BiH.

Plenković je to rekao na otvorenom delu današnje sednice vlade i saopštio da se priprema za predstojeću zajedničku sednicu hrvatske vlade i Saveta ministara BiH.

Sa Izetbegovićem je, kazao je, razgovarao o saradnji Hrvatske s BiH i promeni Izbornog zakona BiH, koji bi, kako je kazao, obezbedio ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda.

Ravnopravnost hrvatskog naroda, dodao je, ključno je za normalno funkcionisanje BiH.

Govoreći o obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci, Plenković je kazao da je već ranije "jasno stavio do znanja poziciju Hrvatske, da smo protiv bilo kakvih separatističkih, secesionističkih tendencija" i da "želimo s njom da sarađujemmo kao sa susednom, suverenom državom koja dobro funkcioniše i u kojoj su Hrvati ravnopravni s dva konstitutivna naroda“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: