Vučić s ministrom odbrane Belorusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu s ministrom odbrane Belorusije, geeneral-potpukovnikom Andrejem Ravkovom.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2019.

11:30

Vučić s ministrom odbrane Belorusije
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Oni su razgovarali o daljem razvoju saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti odbrane.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo zato što će se za dva dana u Minsku sastati s predsednikom Aleksandrom Lukašenkom i ponovo imati priliku da s njim razmotri mogućnosti za unapređenje veza Srbije i Belorusije.

On je takođe izrazio nadu da će predsednik Belorusije do kraja godine posetiti Srbiju.

Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Belorusije na principijelnom stavu i kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo.

On je ministra Ravkova takođe upoznao s bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, odnosno sa jednostranim potezima vlasti u Prištini koji direktno ugrožavaju život tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika konstatovali su da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo koji Srbija i Belorusija imaju u drugim oblastima, a razmotrili su i mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne, vojno-tehničke, vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: