Utorak, 28.11.2023.

17:54

Oglasio se RHMZ: Krajem nedelje... Šok

Republički hidrometeorološki zavod objavio je novo upozorenje u kom se navodi da nas u petak i subotu očekuje pravi temperaturni šok.

Izvor: B92, Blic

Oglasio se RHMZ: Krajem nedelje... Šok
Foto: Profimedia

RHMZ upozorio je da se danas i u toku noći ka sredi u Timočkoj Krajini, kao i u brdsko-planinskim predelima i po kotlinama očekuju sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu.

"U Timočkoj Krajini, kao i u brdsko-planinskim predelima i po kotlinama danas (28. 11) i tokom noći ka sredi (28/29. 11) se očekuju mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu", stoji u RHMZ upozorenju.

U petak i subotu nagli porast temperature

Kako su meteorolozi objasnili, u petak i subotu se očekuje nagli porast temperature u većini mesta. Na planinama intenzivno topljenje snega u kombinaciji sa jakim južnim vetrom.

U toku noći, u subotu ujutro i pre podne topljenju će dodatno doprineti kiša (intenzivnija na zapadu i jugu Srbije – od 10 do 30 mm za 12 h).

Vodostaj reke Lim u porastu

Na Limu kod h. s. Prijepolje vodostaj će biti u naredna 24 časa u porastu sa prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava.

Vremenski rolerkoster

Podsetimo, snežno nevreme prethodnih dana pogodilo je Srbiju, a posledice se još otklanjaju i vanredna situacija je proglašena u nekoliko opština.

Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da će u narednim danima temperaturu biti i do 18 stepeni, a da nagli porast temperature znači da će potom uslediti isto tako veliki pad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: