"Prosečne plate će biti 1.400 evra, a penzije preko 650"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na mitingu liste "Srbija ne sme da stane" u Jagodini najavio nova povećanja penzija, plata i minimalnih zarada.

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2023.

18:10

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

"Znam da ne teče med mleko, ali znamo koliko smo se trudili i borili i šta smo uradili. Znam da penzioneri nemaju velike penzije, ali imaju znatno veće. Povećaćemo ih 14,8 odsto već od 1. januara i svake godine ćemo drastično da ih povećevamo", rekao je Vučić i dodao:

"Ako nam ukažete poverenje, do kraja mandata će prosečne plate biti 1.400 evra, a penzije preko 650. I minimalna zarada najmanje 650 da mogu da prehrane decu". "I za Resavicu da kažem da ću da im čuvam posao i da će im plate biti veće. Oni bi ponovo da nam unište Srbiju, da ponovo zakatanče fabrike. Verujte da bi uradili brže nego što mislite. Oni nemaju ideale. Ja imam snove da gradimo", poručio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: