Petak, 10.11.2023.

17:50

RIK proglasio izbornu listu Usame Zukorlića i Tomislava Žigmanova, sa statusom nacionalne manjine

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras još jednu izbornu listu.

Izvor: Beta

RIK proglasio izbornu listu Usame Zukorlića i Tomislava Žigmanova, sa statusom nacionalne manjine
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ / nr

Radi se o listi "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Ova izborna lista će na parlamentarnim izborima 17. decembra učestvovati sa statusom stranke nacionalne manjine, a utvrđeno je da ima 5.580 pravno valjanih potpisa podrške.

Izborna lista bila je predata 9. novembra, sa 65 kandidata za narodne poslanike, koje je potpisima podržalo 6.336 birača.

Od ovog broja, za 75 potpisa je utvrđeno da nisu pravno valjani i oni su povučeni, 347 građana nije bilo upisano u jedinstveni birački spisak, dok je za 19 utvrđeno da su prethodno podržali neku drugu izbornu listu.

Doneta je i odluka da ispred ove izborne liste član i zamenik člana RIK-a u proširenom sastavu budu Enes Mahmutović i Mahir Bećirović.

RIK je doneo odluku i o imenovanju Rodoljuba Šabića i Jovana Rajića za člana i zamenika člana RIK-a u proširenom sastavu, ispred izborne liste "Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: