Info

Četvrtak, 31.03.2022.

15:00

Birači sa KiM glasaju u četiri opštine u centralnoj Srbiji; Bez parola i državnih zastava

Birači sa Kosova i Metohije će u neđelju, 3. aprila, na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji moći da glasaju u Tutinu, Raški, Kuršumliji i Vranju.

Izvor: Tanjug

Birači sa KiM glasaju u četiri opštine u centralnoj Srbiji; Bez parola i državnih zastava
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

U svim srpskim sredinama, i na severu Pokrajine i južno od Ibra, sačinjen je raspored organizovanih polazaka, rečeno je Srni u opštini Gračanica, preko koje se organizuje prevoz birača sa područja opština Priština, Kosovo Polje, Lipljan i Uroševac.

Iz organizacionog odbora su naveli da su priliko pravljenja rasporeda polazaka vodili računa da ne dođe do zagušenja na administartivnim prelazima, pa će uglavnom istovremeno polaziti najviše dva, eventualno tri autobusa.

Apeluju na birače da imaju razumijevanja za eventualne gužve i zagušenja na prelazima osmišljene, kako se to očekuje, od prištinskih vlasti.

Srbi iz Leposavića, Zvečana, severne Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka, kao i građani s pravom glasa iz opština Vučitrn, Istok, Srbica, Klina, Peć, Orahovac, monasi i monahinje iz Đakovice i Dečana, moći će da glasaju u Raški i na biračkom mestu u Ribarićima u opštini Tutin.

Građani iz opština Priština, Podujevo, Obilić, Kosovo Polje, Lipljan i Uroševac glasaće u Kuršumliji, dok će svoje biračko pravo u Vranju moći da ostvare građani iz opština Štrpce, Novo Brdo, Kosovska Vitina, Gnjilane i Kosovska Kamenica.

Rukovodstva opština pozvala su zainteresovane birače da do biračkih mjesta krenu organizovanim prevozom ili u sopstvenoj režiji uz pretohodno obavještenje koje treba da dostave organizacionim odborima po opštinama.

Iz kosovske policijske službe, policijske stanice u Gračanici, Srni je rečeno da imaju saznanja o organizovanom odlasku građana na birališta i da će u skladu sa posebnim planom pratiti i kontrolisati situaciju.

Policija je upozorila da neće biti dozvoljeno isticanje bilo kakvih parola ili državnih zastava na autobusima, kojima će se prevoziti birači, a, kako su naveli, ne očekuju da dođe do narušavanja javnog reda i mira.

Zabranu otvaranja biračkih mesta na teritoriji Kosova i Metohije donela je vlada u Prištini uprkos protivljenju Kvinte i predstavnika EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

23 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: