"DS da se izjasni o stavu Pajtića"

Mandatar Ivica Dačić poziva DS da se izjasni o stavu Bojana Pajtića da za SPS nema mesta u pokrajinskoj vladi zbog koalicije sa SNS na republičkom nivou.

Info

Izvor: B92

Subota, 30.06.2012.

17:41

Default images

On je kazao i da nema potrebe da se menja vlast koju su na nivou Beograda formirali DS i SPS.

Dačić je naglasio da je lično naložio socijalistima da glasaju za izbor Igora Pavličića (DS) za gradonačelnika Novog Sada, kao i za izbor Aleksandre Jerkov (LSV) za predsednicu gradskog parlamenta.

On je novinarima rekao da je prisustvovao razgovorima zvaničnika SNS-a i DS-a o tome da se koalicije na lokalnom nivou prave na različite načine "i da je to dobro za stabilnost Srbije". Dačić je naveo da sada treba videli ostaje li taj dogovor s obzirom na to da je Pajtić praktično u istom danu, kada je glasovima koalicije SPS PUPS-JS Pavličić izabran za gradonačelnika, rekao da u vojvođanskom parlamentu nema mesta za socijaliste.

"Lično sam dao nalog da se glasa za Pavličića i za Jerkov zato što smatram da to nema nikave veze sa formiranjem parlamentarne većine na republičkom nivou", rekao je on.

Dačić je kazao i da nema nikave potrebe da se na nivou grada Beograda menja vlast, koju su ponovo formirali DS i SPS.

"Meni kao (budućem) premijeru podjednako su važni i vlast i opozicija, ali mnogo manje su važni od naroda Srbije koji će ceniti kako sam ja i vlada radili", rekao je lider SPS, koji je u aktuelnoj vladi zamenik premijera i ministar policije.

Mandatar je poručio da će se sada kada je, kako je rekao, već u areni, svim silama truditi da pobedi kao što je to činio u prethodne čeiri godine. MUP je, podsetio je on, proglašeno za najbolje ministarstvo u aktuelnoj vladi.

"Svima pružam ruku saradnje, pružam ruku u interesu Srbije i zato što je Srbiji dosta podela i svađa... Pustite me da radim svoj posao, ako znam da ga radim dobiću poverenje građana, a ako ne to će biti kraj moje političke karijere", poručio je on.

Dačić je odbacio kritike potpredsednice DS-a Jelene Trivan da koalicije socijalista i naprednjaka predstavlja prevaru birača.

"Ne bih se vraćao na to da li je neki birač SPS-a pre četiri godine glasao za koaliciju sa DS... Ja sam doneo tu odluku jer sam smatrao da je to za Srbiju dobro", kazao je Dačić koji je u Konjičkom klubu "Policajac" prethodno otvorio konjičku reviju u "Vidovdan 2012".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: