Pajtić: Ponovo dobar rezultat

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, koji je nosilac liste "Izbor za bolju Vojvodinu", rekao je da na izborima očekuje ponavljanje dobrih rezultata.

Info

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

10:41

Default images

Pajtić je istakao da vladu nisu pratile nikakve afere, da se kroz programe zapošljavanja zaposlilo više od 69.000 ljudi i da je došlo više od 230 stranih kompanija koje su investirale više od šest milijardi evra.

On je rekao da je, kada je izabrana pokrajinska vlada na čijem je čelu, u Vojvodini bilo oko 300.000 nezaposlenih, a da se nakon pet godina taj broj smanjio na 200.000.

Gostujući na TV Pink Pajtić je rekao da je najponosniji na Urgentni centar Vojvodine koji je u evropskom vrhu u pogledu načina rada, opremljenosti i efikasnosti, da je širom Vojvodine izgrađeno 12 mostova, da će se u narednom periodu graditi i Žeželjev most, a da je rekonstruisana i kompletna putna mreža i izgrađeno oko 2.115 kilometara puteva.

Omogućeno je da u svakom naseljenom mestu u Vojvodini ima kanalizaciona ili vodovodna mreža i obezbeđeno u 39 lokalnih samouprava da se kroz prostorne planove stvore uslovi za industrijsku zonu, rekao je Pajtić i najavio da je plan u narednom periodu da svaka opština u Vojvodini dobije industrijsku zonu i priliku da se razvija.

Dodao je i da su poljoprivrednici dobili subvencije i sada ostvaruju veće prihode, da su pokrenuti programi za navodnjavanje. On je najavio da je jedna velika kompanija zainteresovana za angažovanje 10.000 inženjera u narednih nekoliko godina.

Pajtić je najavio da će danas biti otvoren prečistač kanalizacije u opštini Ada, gde je pokrajina finansirala sekundarnu mrežu, a EU je finansirala prečistač.

Na pitanje o zahtevu nekih nevladinih organizacija da Vojvodina bude republika u saveznoj državi, Pajtić je rekao da " apsolutno nismo za to da Vojvodina bude republika".

Komentarišući nedavno paljenje vojvođanske zastave on je rekao da "kada se raspišu izbori, strasti plamte na sve strane" i preduzimaju se različite ekstremne akcije kao što je paljenje zastava".

"Građanima Vojvodine, kao i građanima cele Srbije, najvažnije da žive u miru, da mogu da rade, da mogu da žive od svog rada, da imaju radno mesto", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: