RIK odbacio 5.500 potpisa

Na adresu Republičke izborne komisije do sada je stiglo više od 5.500 neispravnih potpisa koji su "overili" neku od izbornih lista, pišu "Novosti".

Info

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 23.03.2012.

23:01

Default images

RIK je zato morao da odbaci potpise građana koji nisu upisani u jedinstveni birački spisak, koji nemaju valjan matičan broj, a precrtani su i oni koji su podržali više izbornih lista.

Najviše nevalidnih potpisa do sada je imao izborni spisak koalicije SPS-PUPS-JS, gde su "precrtana" 2.302 potpisa.

Kod liste koju predvodi Tomislav Nikolić neka nepravilnost je pronađena kod 778 građana, dok je na trećem mestu koalicija okupljena oko DS, gde je od podnetih 14.508, usvojeno 13.762 parafa.

RIK je morao da odbaci i 594 neispravne "overe" radikala i 363 kod liste DSS, a najmanje grešaka, svega 181, pronađeno je kod URS.

Generalni sekretar RIK Veljko Odalović rekao je da postoji više razloga zbog čega neki potpis prilikom overe liste ne može da bude prihvaćen.

"Dešavalo se da građanin koji je podržao neku listu nije upisan u birački spisak, ili da matični broj pored njegovog imena nije ispravan. Bilo je i onih koji su se više puta upisali na jednu listu, a pojedini su podržali nekoliko stranaka", rekao je Odalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: