Info

Petak, 16.05.2008.

11:57

Rekovac: Ponavljanje na jednom mestu

U nedelju, 18. maja u selu Nadrlje u opštini Rekovac biće održano ponovljeno glasanje za lokalne izbore i od rezultata sa tog biračkog mesta može da zavisi da li će u opštini vlast formirati partije okupljene oko DS-a ili DSS-a.

Izvor: Beta

Default images

Na glasanju 11. maja, bez rezultata sa tog biračkog mesta na kome je pronađen jedan listić više u kutiji, DS je osvojio 10, DSS osam mandata, Jedinstvena Srbija šest, SRS četiri, SPS tri, a G17 plus - Zajedno za Levač dva odbornička mandata.

Šansu da uđu u opštinski parlament imaju i SPO i grupa građana ukoliko dobiju određen broj glasova u Nadrlju gde su 11. maja ostali bez glasova.

G17 plus ima samo četiri glasa više od cenzusa i postoji mogućnost da izgubi mandat, kao i neke od jačih stranaka poput DS-a ili SRS-a, ako dobiju manje glasova nego na prvom glasanju, a odziv birača bude veći.

Do sada je u Rekovcu na vlasti bio DSS sa SPS-om, SRS-om, SDPO-om i jednim odbornikom NS. Jedinstvena Srbija sa svojim mandatima može da odluči da li će na vlasti ostati blok stranaka oko DSS-a ili će većinu formirati grupacija na čelu sa DS.

U tom selu ima 187 birača i 11. maja glasalo je 147 ili 78,6 odsto. Najviše glasova, 59, dobio je DS, 56 SPS, a 14 DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: