Transrodni igrač izbačeniz ženske CS ekipe zbog rasističkih komentara

Kloi ”KittyTM” Girni je provela samo dva dana u ženskom GamerLegion sastavu.

Izvor: RUR

Utorak, 26.09.2023.

14:27

Transrodni igrač izbačeniz ženske CS ekipe zbog rasističkih komentara
Printscreen: GamerLegion

Na socijalnim mrežama su se nedavno pojavile screenshot fotografije chata u CS:GO-u, u kojima možemo da vidimo rasističke uvrede koje je izrekla upravo KittyTM. Čim su ovi screenshoti došli do organizacije, GamerLegion Prism je momentalno izbacio KittyTM iz tima.

”Oštro osuđujemo ovakvo ponašanje i komentare jer ne samo da štete drugima, već i vrednostima za koje se cela esports industrija zalaže”, saopštila je organizacija. GamerLegion se pridružio ESL Impact ligi 23. septembra, potpisavši KittyTM i Let Her Cook sastav, koji je obezbedio plasman za žensku CS:GO ligu putem otvorenih kvalifikacija. Ovo znači da je KittyTM provela samo dva dana u timu.

Za ovo vreme, GamerLegion je zabeležio jednu 2-0 pobedu protiv shinigami-a, kao i jedan 0-2 poraz protiv ženskog G2 Oya sastava.

Za sada nam nije poznato ko će zameniti KittyTM.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: