Subota, 25.11.2023.

14:06

Mojsilović: Situacija na KiM je složena

Izvor: B92, TV Prva

Mojsilović: Situacija na KiM je složena

Načelnik generalštaba Vosjke Srbije general Milan Mojsilović izjavio je da je razgovarao sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašem.

On je rekao da je dobio "neke garancije za angažovanje snaga Kfora duž administrativne linije".

Dodao je da se nada da će Kfor imati dovoljno snage da bude faktor koji stabilizuje i koji štiti srpski narod na KiM.

Mojsilović je za TV Prva rekao da u ponedeljak očekuje razgovore sa komandatom KFOR-a u kontekstu razmene određenih informacija o stanju bezbednosti.

"Očekujem razgovore u ponedeljak sa njim u kontekstu razmene određenih informacija o stanju bezbednosti. I nadam se zaista da će KFOR u svom kapacitetu imati dovoljno snage da bude faktor koji stabilizuje i faktor koji jednostavno štiti srpski narod na KiM", rekao je Mojsilović.

Govoreći o situaciji na KiM, ukazao je da je stanje složeno i veoma komplikovano i da se u nedostatku razgovora na temu normalizacije odnosa ostavlja prostor za bilo šta što može da se podvede pod sukob.

On je podsetio da je na KiM bilo incidenata u maju i septembru i postavio pitanje ko može da garantuje da neće biti nekih budućih incidenata, kada ne postoje opcije u političkom smislu koje garantuju bezbednost i stabilnost.

Opširnije u video-prilogu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: