Petak, 31.07.2020.

08:00

Tehnopolis 101: Originalni gangsteri

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Tehnopolis 101: Originalni gangsteri
Moglo bi se, ovom delu sveta bliže reći i orao pao. Doduše, pre kanarinac, i to plavi.

Twitter je dozvolio da se loši momci i ljubitelji "OG" naloga infiltriraju tamo gde je najosetljiviji, a šta je po sredi i koliko je dugo trajalo, a možda i još traje, tek ćemo videti. Znamo da su nalozi nekih od najuticanijih ljudi današnjice nakratko učestvovali u bitkoin prevari, zbog čega su svi za plavom "markicom" neko vreme bili u problemu.

Drugi, nešto tamnije plavi, bavili su se Srbijom, Facebook je omogućio proveru činjenica za sadržaj na srpskom jeziku i tržištu, pa ostaje da vidimo koliko će nakon toga dobri biti još bolji, a loši biti bliže nevidljivosti. Znajući koliko je Facebook popularan u Srbiji, a i kakva je medijska scena, ovo je u najmanju ruku velika vest.

Pao je i Garmin, a posao su u njegovom slučaju obavili propusti u Windowsu, pošto je u pitanju bio napad ransomwareom. Uređaji su radili, ali veza sa serverom nije, hvala ekipi sa Twittera koja nam je pomogla da bolje shvatimo šta se desilo.

Predstavnici u američkom Predstavničkom domu propitali su četvorku šefova velike tehnološke četvorke, pitanja su bila na mestu, a odgovori mahom demagoški. Kako je izgledalo izbegavanje predstavničkih metaka čujte u 101. Tehnopolisu.

Na marginama tehnoloških novosti našli su se Intelov sunovrat i AMD-ovo uzdignuće, domaća Samsungova kampanja na račun onih koji imaju problema sa Googleom u ovom momentu, čeka nas i njihovo novo otpakivanje na kom će se ozvaničiti Note 20. Dok kampanja traje Huawei prestiže (podaci Canalysa), u drugom kvartalu isporučili su najviše telefona na svetu, dominantno u rodnoj Kini. ARM je na prodaju, ali ga izgleda i još uvek niko neće. Google ostaje kod kuće do leta 2021, a u međuvremenu spremio je događaj za 3. avgust, na kom očekujemo Pixel 4a, a koji je najavio dok je ova epizoda bila u montaži.

Sve to stalo je u dvadeset pet minuta nove epizode, čeka nas zanimljiv avgust , do tada, hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast:
RSS
Apple Podcasts
Google Podcasts

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: