Svet

Petak, 24.08.2018.

18:14

Zbogom "all inclusive” u Turskoj, iscrpljeni su

Turistički sektor u Turskoj razmatra da odustane od sistema "all inclusive", piše Harijet, pozivajući se na Konfederaciju trgovaca i zanatlija.

Izvor: Indikator

Zbogom
(Foto: Thinkstock)

Prema podacima industrije, sistem je već iscrpljen uprkos činjenici da je broj turista premašio nivo 2014. godine, dok se prihodi ne povećavaju, nego čak i smanjuju.

Turski ministar turizma i kulture Mehmed Ersoj takođe smatra da se nešto mora promeniti i da zemlja treba da teži rastu novca koji turisti ostavljaju.

Trenutno, prema rečima hotelijera, prosečan prihod po sobi iznosi 76 evra dnevno.

Očekuje se da će Tursku u 2018. godini posetiti 36 miliona turista, što predstavlja generisanje oko 30 milijardi dolara prihoda, odnosno 4% BDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: